Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2012 15:52 - Среща с Просветлен - Шибенду Лахири
Автор: aliya Категория: Други   
Прочетен: 5694 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.04.2012 22:30


Невероятно преживяване е да срещнеш просветлено същество - неописуемо с думи! И все пак не мога да сдържа в себе си опиянението и радостта си от това, че го видях - него, просветления човек, от плът и кръв, и много автентичния Шибенду Лахири.
Не съм практикуваща Крия йога, не съм и част от криябаните в България (практикуващите Крия йога). Аз съм просто един човек със сърце и отворени очи за Истината, Любовта и Благодатта.
И нямаше как да не Ги забележа в цялостното излъчване на този жив просветлен човек - Шибенду Лахири. Енергията в него бе толкова мощна, толкова неподвластна, толкова автентична, че беше ясно - тази енергия идваше направо от Първоизвора, от Центъра на Съществуванието.

А когато отвори уста и заговори, сърцето ми просто го разпозна - Пратеник на Истината.

Сълзи на благодарност потекоха от очите ми и съществото ми застина в блаженство, когато чу следните му думи:

- Любовта не е опитност, Любовта е самото Съществувание!
Радостта не е опитност, Радостта е самата тъкан на Съществуванието.


Защото тези са чувствата - истина, чрез които идваме на този свят и които са наша вродена същност. Тези са вечните и изконни чувства - състояния на Съществуванието и те нямат нищо общо с породените от дуалистичния човешки ум емоции - противоположности: любов/омраза, удоволствие/страдание, и т.н., които съществуват само едно с друго и взаимно и неизменно пораждащи се от умствените ни внушения.

Цялата човешка мъка е една трагедия, породена и разигравана от човешкото его (чувството за "Аз-ност), продължава Шибенду. - Защото егото е основано на лъжата на ума. И то е изтъкано от: алчност, страх/агресия, стремеж към придобиване и притежаване, агресивност и амбициозност, ревност. Перченето със знания, трупането им също е част от егото.

Егото създава драми, измисля си Аз, Душа, Бог и тем подобни грандиозни идеи, на които човек да служи и обслужва.
Само когато егото вече не е, когато чувството за Аз изчезне, човек изведнъж разбира цялото безсмислие на тази его-илюзия, И само тогава проглежда за истинската си същност - тази на божествено човешко същество.
Божествеността се проявява в различни тела, но Тя винаги е Една. И когато човек излезе отвъд ума си и неговото его, и премине в божественото състояние на Не-ум - само тогава човек може да види и разбере Божествеността в нейното единство и неизменност.
Но политици и свещеници, в някакъв тайнствен заговор и единомислие, не искат човечеството да се разбере, да се осъзнае за своята Божественост. И продължават да оплитат в мрежите си наивници непрогледнали и страхливи службогонци! - изведнъж извисява глас Шибенду, като гласът му се изпълва с такава неподозирана мощ и сила, с толкова мощно разобличение, че няма как да останеш безразличен към този справедлив глас на Истината такава, каквато е - нелицеприятна и стряскаща.

Никой не може да Ви даде Истината - нито църквата на месата за Светото причастие, нито политиците и техните кухи идеологии.
Най-светият от светите, Исус Христос, Ви казва да ядете от неговата плът и кръв, напомня ни Шибенду. - А именно това е единственият начин да познаете Истината - като я направите своя плът и кръв, свое разбиране, свое осъзнаване, свое Просветление.
Докато сами не познаете Истината и тя не стане част от Вашето тяло, от Вашата плът и кръв, никой друг не може да Ви даде Истината - нито свещениците в църквата, нито политиците. Никой - само Вие!

Истински думи за Истината от един Истински човек - благодаря ти Шибенду!
Благодаря ти, че те има и че разпръскваш Светлината в един лъжовен свят на заблуди, лъжи, страх, зависимости.
Поклон!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aliya
Категория: Други
Прочетен: 3016096
Постинги: 432
Коментари: 592
Гласове: 1379
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031