Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2010 12:01 - Лекарската гледна точка за трансферфактора
Автор: xermes Категория: Хоби   
Прочетен: 3233 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.10.2010 08:21


Онкология и имунитет

ИНТЕРВЮ С ЛЕКАР – ОНКОЛОГ

ИРИНА АЛЕКСАНДРОВНА ИВАНОВА

Болница № 123 ФМБА гр. Одинцово Московска обл.

image- Добър ден, докторе! Бихте ли ни казала първото Ви впечатление за Трансфер Фактор?

Приех много добре информацията за Трансфер Фактор. Вече 11години се занимавам с нутрициология (наука, изучавща биологично –активните добавки или БАД),  продължавайки  работата си в официалната медицина. Тази информация за мен не беше непозната, но продуктът на базата на ТФ срещам за първи път. Ние свикнахме с твърдението, че БАД е комбинация от витамини, минерали и растителни компоненти в капсулa. А в случая Трансфер Фактор е нещо различно. Честно да си призная не веднага  осмислих, какво е ТФ. Приех информацията, но за да я разбера ми трябваше време. Допускам, че това е качеството на  характера ми - да нареждам получената от мен информация изрядно по рафтчетата в главата ми.

Когато разбрах възможностите  на Трансфер Фактор, се появи усещането, че отдавна съм го търсила и чакала да се появи. Работих и с други компании, но имах чувството, че нещо липсва. Сега, знаейки за продуктите на основата на ТФ от компанията 4Life, аз знам, че мога да помогна  при много проблеми и това почти винаги е достатъчно. Все още използвам продуктите на други компании, но това става все по-рядко. Един пример:при пациент с необходимост от засилени дози Q10 или при херпесна инфекция добавям Лизин. Но по принцип достатъчни са само продуктите от 4Life.

- В началото сама ли започнахте да взимате Трансфер Фактор или видяхте резултати при Вашите пациенти?

Аз се доверявам на нутрицевтици, защото работя с тях много години (не считам за правилно да ги наричат биологично активни добавки). Трансфер Фактор е абсолютно безопасен, няма противопоказания, не може да се предозира, съответно може само да помогне, но не може да навреди. Аз самата и моите близки използват ТФ и го препоръчвам на моите пациенти.

- Какво Ви впечатли най-много, когато започнахте да го взимате? Вие имате богат опит и база за сравнение, тъй като работите и с други продукти.

При мен се получи много интерес ефект, който наистина ме удиви! Това бе ефект на психо-емоционално ми състояние. 3-4 седмици след приема на Трансфер Фактор, аз осъзнах,че се променям, като това става с добро темпо. Аз ставам различна!

                                                                                                         2

Преди да се запозная с ТФ се мислех  за позитивен човек и животът ми протичаше в определен режим. Нищо конкретно не се случи, но след приемането на ТФ забелязах, че започнах да се стремя към нещо ново, станах по-активна, открих нови идеи и начини как да ги използвам в моята работа и „се отървах от стария си багаж”. Състоянието ми се промeни, но аз не го осъзнах веднага . Тoва ме изуми най-много, а после се появиха и резултати и във физическото ми здраве. Никога не съм получавала толкова сериозни резултати от други продукти, колкото и  добри да са били те. Да, укрепвахме здравето, поддържахме го, спирахме патологични процеси, но не и повече от това. Трансфер Фактор позволява да се отървете от здравословните проблеми и хронични заболявания, натрупани през живота Ви. Трябва само да го използвате правилно.

- А имате ли подобни резултати при Вашите приятели?   

Да, разбира се! Може би хората не веднага го разбират. Самата аз не схванах веднага, какво става с мен! Поглеждайки назад, виждам, как се променях. Това е като в „Пълна промяна” – „ДО” и „ПОСЛЕ”.  Сега пак съм си аз, но много-много по-добра. По онова време не взимах нищо друго – исках да разбера, как работи ТФ. Използвах само Трансфер Фактор класик по 1 капсула 3 пъти дневно, тоест профилактични дозировки. А за пациентите и за моята работа аз търсех такъв препарат и Трансфер Фактор «дойде при мен». Аз съм онколог и за мен използването на други препарати при онкопациентите ми беше много трудно. Антиоксидантните и витаминните препарати трябва да се прилагат много внимателно при онко-болни. Беше ми тежко, беше сложно. Основно онези продукти прилагах  при лечение на мастопатия. А при онкологично болни препоръчвах нутрацевтици за възстановяване след традиционното или специфичното лечение. Когато се запознах с Трансфер Фактор, то пред мен се откриха нови възможности. На пациента установяват диагноза – рак. И още докато се разработва тактика на лечението, аз вече предписвам Трансфер Фактор. Обяснявам на човека, какво е ТФ, как действа, как подпомага и ускорява лечение и какво може да направи на този етап, как ще понася без осложнения химиотерапия или лъчева терапия. Възстановяване в следоперационият период ще бъде значително по-бързо и приятно. В повечето случаи хората ме чуват.

- През последните години диагнозата „Рак” се поставя все по-често и не само на възрастни, но и на млади хора. Пациентите с такава диагноза изпадат в депресия или паника. Какво ще ги посъветвате?

Като за начало апелирам да  не падат духом. Онкологичните заболявания са различни. Разбира се, че има тежки и труднолечими, но най-важното е, да не се отчайват! Имам ярък пример, който остана за цял живот в паметта ми. Имах едновремено две пациентки с рак на гърдата. Едната-2 стадий, а другата -3 стадий. Първата беше много песимистична, отчаяна и това се четеше и по погледа й. Другата, макар нейният случай да беше по-тежък, казваше: „Аз съм добре и ще направя всичко неоходимо да се чувствам отлично. ” Минаха две години. За съжаление първата пациентка си отиде от този свят, а другата е жива и действително се чувства добре. Грях е да се отчайваш и да спреш да се бориш.

Сега, когато знам за Трансфер Фактор и възможностите му, аз съм спокойна, че здравето в семейство ми и на близките ми е защитено. Радвам се, че имам ТФ и мога да

                                                                       3

казвам за него на пациентите ми, приятелите ми и роднини. Съветвам ги да го използват, за да подобрят здравето и да повишат качеството на живота си.

Винаги повтарям, че ТФ е по-добре да се взима профилактично, преди да сте „се сдобили” с каквото и да е заболяване, но специално за профилактика и рецидиви на онкологични заболявания , положителното действието на ТФ е безспорно. За съжаление в онкологията не се провеждат профилактични мероприятия, болестта се лекува тогава, когато вече се е  развила. Но при всички случаи Трансфер Фактор аз използвам при пациенти с различни онко-диагнози и в различни стадии на развитието на рака. Независимо от здравословното състояние на болния, Тф помага. Дали да понесе по-лесно химиотерапията или след преживяна тежка операция, Тф ще облекчи състоянието или ще помогне да се отървете от тежка болест и ще съкрати периода на възстановяването. Съветвам  ги да взимат профилактични дози ТФ дори след пълното им възстановяване.

- Искате да кажете, че трябва да взимат ТФ доживот? Постоянно или периодично?

На този етап стигнах до извода, че най-ефикасно е да се използва ТФ по стъпаловидна схема. Какво значи? Аз обичам ТФ classic, но понякога използвам ТФ Plus.

 Например: по 1-2-3 капсули 3 пъти дневно минимум 3 месеца, а по-добре 6. Зависи от степентта на пораженията. Колкото по-сериозно е заболяванието, толкова по-големи дозировки пртедписвам и периодът на приема се увеличава. След което можете да прекъснете за кратко или да продължите с минимална поддържаща доза 1-2 капсули на ден. Ако говорим за 4 стадий, не може да става дума за стъпаловидна схема и минимални дозировки. Тук предлагам 6-18 капсули ТФ на ден. Всеки случай е индивидуален, но най-хубавото е, че не може да се предозира и няма негативни странични ефекти.

-        При какви пациенти прилагате ТФ Plus?

За основа винаги използвам ТФ classic, а към него добавям и другите продукти от 4Life. Ако става въпрос за химиотерапевтично лечение, препоръчвам ТФ classic без прекъсване, а ТФ Plus – между курсовете на химиотерапия. Обикновено се провеждат минимум 3- 4 курса, а понякога 6-8 или 10.По настоящем се прилагат еднодневни курсовеъведение на химиотерапевтичните препарати венозно) или тридневен курс с прекъсвания. 1 вариант- еднодневен курс: 7 дни преди курса на химиотерапията и 7 дни след това. В този период аз съветвам да се прилага ТФ classic в увеличени дози. Между курсовете на  химиотерапия има поне 4 седмици почивка. Тогава включвам ТФ Plus, но не спирам ТФ classic. В деня на въвеждането на химиотерапевтичния препарат на пациента може да му се гади, интоксикацията може да бъде изразена толкова силно, че дори вода не може да пие. Тогава капсулите ТФ classic може да се смучат или като започне пациентът да поема вода, веднага му казвам да продължи приема на ТФ. Цялото химиотерапевтично лечение минава на фона на ТФ classic леко, без усложнения.

-  Има ли разлика между болни на химиотерапия, които взимат ТФ и тези, които не взимат?

 

                                                                                                       4

Определено, да. Разбира се, че тук трябва да сравняваме еднакви химиотерапевтични препарати и еднаква схема на химиотерапия. Има много тежки препарати, има и по-поносими. Наблюдавах една пациентка, започнала лечение без ТФ, но на 3 курс включихме ТФактор. Имаше очевадна разлика. Първите 2 курса тя имаше силна интоксикация, намаляване на хемопоеза (образуване на кръвни клетки в организма). Такава реакция се проявява като намаляване количествата  тромбоцити, левкоцити, изразена в различна степен. 3,4 и следващите курсове тя понесе леко и без усложнения. Нямаше интоксикация, кръвта се подменяше, възстановяваше се много бързо и нямаше тежки реакции
е-майл : transferfactor@abv.bg  tel.0988607281  skype: kapelano




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xermes
Категория: Хоби
Прочетен: 1462369
Постинги: 89
Коментари: 646
Гласове: 187
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031