Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2011 07:13 - Невероятната карма - 2 част
Автор: xermes Категория: Хоби   
Прочетен: 13024 Коментари: 24 Гласове:
3



 
Невероятната карма - 2 част
Share

imageВсяко действие, мисъл и чувство се мотивира от някакво намерение и това намерение е причината, която се прелива в следствието. Ако участваме в причината, не е възможно да не участваме и в следствието.

Ето как по един много дълбок начин ние сме отговорни за всяко действие, мисъл и чувство, с други думи, за всяко свое намерение. Самите ние опитваме от плода на всяко свое намерение. Затова в наша полза е да осъзнаем множеството намерения, които изпълват нашето съществуване, да разпознаем кои намерения какъв резултат имат и да извираме намеренията си според резултата, който желаем.

По този начин още като деца опознаваме физическа-та реалност, а като възрастни доизбистряме познанията си. Научаваме какво става, като плачем, когато сме гладни, и по-късно използваме тази причина отново, за да получим резултата, който желаем. Научаваме какво става, когато сложим пръст във фасунгата, и не повтаряме причината за този резултат.

За намеренията и техните следствия също научаваме посредством опита си във физическата действителност. Обаче до разбирането, че намеренията предизвикват определени резултати, се достига бавно, когато научаваме това единствено чрез взаимодействието си с плътната физическа материя. 

Гневът например предизвиква дистанциране и неприязън. Ако ни се налага да научим това единствено чрез физическия си опит, ще ни е нужно да преживеем десет, петдесет, сто и петдесет ситуации, в които някой се отдръпва от нас или се държи вражески, преди да разберем, че това е реакция, предизвикана от нашата склонност към гняв, от собственото ни намерение за дистанциране и враждебност, а не от някое конкретно наше действие. 

Предимно по този начин учат петсетивните същества.

Връзката между причината и следствието в света на материалните обекти и явления отразява една динамика, която не е ограничена само до материалната действителност. Това е динамиката на кармата.

Всичко в материалния свят, включително всеки от нас, е малка част от движещите сили, които са по-обширни от онова, което петсетивният човек може да възприеме. Любовта, страхът, състраданието и гневът, които изпитвате например, са само малка част от любовта, страха, състраданието и гнева на една по-голяма енергийна система, която вие не виждате.

В рамките на материалната действителност динамиката на карма се описва от третия закон за движени-ето: „на всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие".

С други думи, великият закон на карма, който управлява баланса на енергията в нашата еволюционна система, е отразен в царството на материалните обекти и явления вimage последния от трите закона на движението, управляващи баланса на енергията във физическата действителност.

Законът на карма е една безлична енергийна динамика. Когато ефектите му се олицетворяват, тоест когато се изживяват от гледната точка на личността, те се възприемат като обръщане посоката на движение -енергията на намеренията на човек се връща при него. 

Това е начинът, по който личността изпитва безличната сила, описана от третия закон: „равно по големина и противоположно по посока противодействие".Човекът, който се отнася към другите с омраза, получава в замяна омраза. Човекът, който се отнася към другите с любов, получава в замяна любов и така нататък. Златното правило е принцип на поведение, основаващ се на законите на кармата. 

Изказан от лична гледна точка, законът на кармата звучи: „получавате от света, каквото му давате".

Кармата не е морален принцип. Моралът е създаден от човека. Вселената не съди. Законът на карма управлява баланса на енергията в рамките на нашата морална система и системата на околните. За човечеството карма е един безпристрастен вселенски учител по отговорност.

Всяка причина, която още не е произвела своето следствие, е събитие, което все още не е достигнало своя завършек. Това е дисбаланс на енергията в процес на балансиране. Балансирането на енергията невинаги става в продължение на един живот. Кармата на вашата душа се създава и балансира от делата на множеството си самоличности, включително и от вашата. 

Често личността търпи резултата от делата на другите самоличности на душата и обратно, тя създава енергийни дисбаланси, които не може да уравновеси в рамките на този живот. Следователно, ако не познава душата, прераждането и кармата, една личност невинаги може да разбере значимостта или смисъла на събитията от живота си, нито да разбере резултата от отношението си към тези събития

Една личност например, която мами останалите, създава енергийно не-равновесие, което трябва да бъде възстановено, като премине през опитността тя самата да бъде мамена. Ако това не може да бъде постигнато в живота на тази самоличност, някоя друга от самоличностите на душата ще премине през тази опитност - ще бъде мамена.

imageАко тази личност не осъзнае, че като е мамена от другите, тя изпитва резултата от предишна причина и че това изживяване приключва един безпристрастен процес, тя ще реагира от лична гледна точка, а не от позицията на душата. 

Човекът може да се ядоса, да пожелае мъст или да се депресира. Може да избухне, да стане циничен или да се оттегли в своята мъка. Всяка от тези реакции създава карма, още един енергиен дисбаланс, който на свой ред ще трябва да бъде балансиран. Ето така един кармичен дълг, тъй да се каже, бива изплатен, но се създава друг или други.

Ако едно малко дете умре, ние не знаем какво споразумение е вило сключено между душата на детето и душите на родителите или какви лечебни задачи трябва да се постигнат от това изживяване. Въпреки че съчувстваме на страданието на родителите, не можем да съдим съдбата за това. 

Ако ние или родителите на детето не развираме безпристрастната природа на движещата сила, вихме се разгневили на вселената или един на друг, или вихме се почувствали виновни, че не сме реагирали, както трябва. Всички тези реакции създават карма и се явяват още уроци, които душата трябва да учи - допълнителни кармични дългове за душата.

За да постигне цялост, душата трябва да уравновеси енергията си. Тя трябва да понесе резултатите от онова, което е причинила. Енергийните дисбаланси в душата са нейните непълни части и именно те формират личността. Взаимодействащите си самоличности са всъщност душите, които търсят своето изцеление. 

Дали при контакта си душите постигат изцеление или не, зависи от това доколко личността съумява да види нещо отвъд себе си и другата личност и да прозре в начина на взаимодействие между техните души. Това възприятие неизменно носи състрадание. Всяко преживяване и всяко взаимодействие ви предлага възможност да го погледнете или от позицията на вашата душа, или на вашата самоличност.

Какво означава това на практика? Как една личност започва да вижда отвъд себе си и да усеща как душата й контактува с душите на другите?image

Тъй като не можем да знаем какво бива лекувано посредством всяко взаимодействие - какви кармични дългове приключваме, - не можем да преценяваме онова, което виждаме. Когато например видим човек да спи в канавката посред зима, не знаем каква работа довършва душата.

Не знаем дали душата в някой друг живот не се е отдавала на жестокост и в този живот е избрала да изпита същата енергийна сила, но от противоположната позиция, например като чака милостиня от другите. Необходимо е да се отнесем със състрадание към положението на такъв човек, но не е нужно да го смятаме за несправедливо, понеже нещата не стоят така.

Има себични, пълни с омраза и негативност личности, но дори в подобни случаи ние не можем напълно да знаем какви са причините за тяхното съществуване. Те са неведоми за нас. Това не значи, че когато се сблъскаме с отрицателни качества, не бива да ги разпознаваме като отрицателни, а просто, че не трябва да ги съдим. Не това е нашата роля. Ако се намесим в някоя свада или разтурим вой, не е уместно да съдим участниците в тях. В едно можем да сме сигурни - човекът, насилникът дълбоко в себе си изпитва огромна болка, защото една здрава и уравновесена душа не е способна да нарани друга.

Когато съдим, си навличаме отрицателна карма. 

Съденето е типично за личността. Когато кажем за друг човек: „тя е заслужила" или „той не заслужава", ние си създаваме негативна карма. Когато кажем за някоя по-стъпка: „това е правилно" или „това е грешно", отново си носим лоша карма. Това не означава, че не трябва да реагираме адекватно на ситуациите, в които попадаме.

Ако колата ви например бъде ударена от друга, понеже шофьорът на втората е пиян, нормално е да го подведете под съдебна отговорност, за да ви изплати вредите. Необходимо е да му бъде забранено да кара под влиянието на алкохол. Важно е обаче в такива случаи да не реагирате, водени от чувства на възмущение, праведност или на измамност Такива чувства са резултат от това, че преценяваме себе си и другия човек и стигаме до извода, че в сравнение с него ние сме по-висши.

Ако действаме, изхождайки от такива чувства, ние не само увеличаваме кармичните задължения на душата си, а също не съумяваме да влезем в тези чувства и да се поучим от тях. Чувствата, както ще видим, са средството, чрез което можем да открием онези части от душата, които тя цели да излекува. Те също ни помагат да над-никнем в начина, по който душата работи на материално ниво. Пътят към душата ви минава през сърцето.

Ако възприемем гледната точка на душата, трябва да се въздържаме да осъждаме дори явления, които ни се струват напълно непонятни, като жестокостта на инквизицията и холокоста, смъртта на невръстно дете, мъчителната агония на болните от рак или терзанията на прикования към легло. Не знаем какво бива излекувано при тези страдания, нито подробностите около енергийното състояние, което е в процес на балансиране. 

Уместно е да си позволим чувства на състрадание, които подобни обстоятелства естествено извикват, и да действаме според тях, но ако си позволим да съдим тези явления и участниците в тях, само си навличаме отрицателна карма, която после трябва да балансираме, а и ние самите ще се наредим сред душите, избрали да участват в подобни ситуации, за да може да се постигне равновесие.

А ако не съдим, как може да има справедливост?

През своя живот Ганди неколкократно е ставал жертва на побой. Макар на два пъти едва не умрял, той отказал да даде под съд нападателите си, понеже развирал, че те са направили „каквото са смятали за правилно". Тази позиция на приемане, без да се съди, е основна в живота на Ганди. Христос не е съдил дори онези, които са плюли в лицето му, и подложилите го на безмилостна болка и унижение. Той молил за прошка, не за възмездие, за онези, които го измъчвали. Нима нито Христос, нито Ганди са знаели значението на думата справедливост?

Те са познавали неосьждащата справедливост.

Каква е тази справедливост?

imageДа сте справедливи, без да съдите, означава да виждате всичко в живота, но да не ангажирате отрицателните си емоции. Справедливостта, когато не съдите, ви освобождава от длъжностите, на които сте се самоназначили: едновременно и на съдия, и на съдени заседатели, понеже вие знаете, че всичко се вижда - нищо не убягва на кармичните закони. А това ви носи разбиране и съчувствие. 

Неосъждащата справедливост е свободата да видите онова, което виждате, и да изпитвате онова, което изпитвате, без да реагирате отрицателно. Позволява ви пряк допир до безспирния космически поток от разум, сияние и любов, който изгражда и нашия свят. Способността да си справедлив, без да съдиш, е естествено следствие от способността да развираш душата и нейния път на развитие.

Ето я тогава структурата на нашия процес на развитие: постоянни въплъщения и превъплъщения на енергията на душата в материалната реалност, за да се изцели и уравновеси енергията според закона на карма. В тази рамка се разбиваме и като индивиди, и като вид, като първоначално сме безсилни и постепенно добиваме сила, и все пак не е задължително изживяванията ни от тук нататък да са като предишните.

"Мястото на душата"
Гари Зукав  



Гласувай:
3



1. анонимен - Женщины честнее мужчин
22.01.2012 22:39
<img>http://ladymelady.ru/images/stories/raznoe/izmena.jpg</img>

Британские ученые установили, что мужчины врут чаще, чем женщины, и испытывают по этому поводу куда меньше угрызений совести. При этом большинство считает, что женщины более изощренные врунишки. Такие выводы были сделаны на основе опроса 3000 человек.

<a href=http://ladymelady.ru/shou-biznes/alla-pugacheva-somnevaetsya-chto-kirkorov-zachal-dochku-estestvennym-putem.html>алла пугачева сомневается что киркоров зачал дочку естественным путем</a>

<a href=http://ladymelady.ru/dom/blizhe-k-telu.html>одеяло в отеле</a>

<a href=http://ladymelady.ru/kulinariya/calaty-s-kuriczej.html>салат гнездо глухаря</a>

<a href=http://ladymelady.ru/raznoe/kak-pravilno-pit-shampanskoe.html>правильное шампанское пузырьки</a>
цитирай
2. анонимен - Свадьбы by — свадебный портал Беларуси
03.02.2012 11:58
<img>http://www.svadbi.by/media/208/small.jpg</img>

Начинаем изнурительную подготовку к свадьбе? Незнаем как организовывать и проводить свадьбу? Очень сложные вопросы, на которые постараемся коротко ответить, а также главные этапы подготовки к свадьбе: невесте выбрать свадебное платье, а жениху красивый мужской костюм; сделать пригласительные для гостей на свадьбу; оформить зал и составить меню на свадебный банкет. Наша свадебная энциклопедия поможет все правильно спланировать.

<a href=http://www.svadbi.by/news/207.html>волочкова свадьба</a>

<a href=http://www.svadbi.by/news/155.html>5 года какая свадьба</a>

<a href=http://www.svadbi.by/news/1/>свадьбы дома 2 фото</a>

<a href=http://www.svadbi.by/news/227.html>свадьба димы колдуна</a>
цитирай
3. анонимен - levitra online without prescription
20.10.2012 13:53
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#7555 - purchase levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#9405>levitra 20 mg</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#2783 online
цитирай
4. анонимен - payday loans 679 4739
20.10.2012 18:52
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19047>payday loans</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19600>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#20889 payday loans
цитирай
5. анонимен - generic viagra 545 11388
20.10.2012 20:56
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#17701>generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#16545>viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#16708 buy generic viagra
цитирай
6. анонимен - cialis 10 mg 13065
20.10.2012 23:51
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#evkzh>cialis 60 mg</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#qolni >buy generic cialis</a> , http://ordercheapcialishere.com/#taccu cialis 40 mg
цитирай
7. анонимен - viagra 100 mg 9987
21.10.2012 07:01
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#hjajg>cheap viagra online</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#upape >cheap generic viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#kdxov buy viagra online
цитирай
8. анонимен - buy kamagra soft 5592
21.10.2012 11:25
<a href=http://orderkamagranow.com/#hazft>kamagra online</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#ajqyx >cheapest kamagra</a> , http://orderkamagranow.com/#xhnmq kamagra soft
цитирай
9. анонимен - cheap levitra 15022
21.10.2012 15:04
<a href=http://orderlevitrahere.com/#nddrj>levitra 40 mg</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#fmpum >levitra without prescription</a> , http://orderlevitrahere.com/#hbhsj levitra 40 mg
цитирай
10. анонимен - cheap generic levitra 6379
22.10.2012 05:06
<a href=http://orderlevitrahere.com/#etwuo>cheap levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#efwpc >levitra without prescription</a> , http://orderlevitrahere.com/#lrxaj buy generic levitra
цитирай
11. анонимен - payday loans 435 9377
22.10.2012 13:51
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#10351>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#17013>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#8187 payday loans
цитирай
12. анонимен - generic cialis 909 7877
22.10.2012 15:01
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#14727>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#19537>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#7417 buy generic cialis
цитирай
13. анонимен - buy kamagra online 17895
24.10.2012 21:19
<a href=http://kamagrastorehere.com/#fkvff>buy kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#ojkdg >kamagra online</a> , http://kamagrastorehere.com/#oythl buy kamagra
цитирай
14. анонимен - levitra online 10334
25.10.2012 03:05
<a href=http://levitrastorehere.com/#ddjem>generic levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#wetbd >buy levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#cknrt buy levitra
цитирай
15. анонимен - generic cialis 3666
25.10.2012 05:33
<a href=http://cialisstorehere.com/#hkzvl>generic cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#rkgjo >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#wyfhp cialis online
цитирай
16. анонимен - viagra online 18527
25.10.2012 07:56
<a href=http://viagrastorehere.com/#vefis>buy viagra online</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#nbuvl >generic viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#dofpa buy viagra online
цитирай
17. анонимен - payday loans 914 1077
27.10.2012 17:47
<a href=http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#3402>payday loans online</a> - <a href=http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#15492>payday loans</a> , http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#21168 payday loans online
цитирай
18. анонимен - buy generic cialis 963 6646
27.10.2012 17:54
<a href=http://buycialisonlinepharma.com/#5708>buy generic cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinepharma.com/#18197>generic cialis</a> , http://buycialisonlinepharma.com/#19797 buy cialis
цитирай
19. анонимен - direct lender payday loans 12080
27.10.2012 18:15
<a href=http://directlenderloanshere.com/#avtyx>payday loans online</a> - <a href=http://directlenderloanshere.com/#xrqgy >payday loans online</a> , http://directlenderloanshere.com/#tcxvy payday loans online
цитирай
20. анонимен - payday loans 10734
28.10.2012 14:18
<a href=http://fastcashloanshere.com/#wfrdm>payday loans</a> - <a href=http://fastcashloanshere.com/#wweat >payday loans</a> , http://fastcashloanshere.com/#jsydm payday loans
цитирай
21. анонимен - order levitra 14585
31.10.2012 03:05
<a href=http://cheapgenericlevitranow.com/#dedba>cheap generic levitra</a> - <a href=http://cheapgenericlevitranow.com/#jwnow >levitra online without prescription</a> , http://cheapgenericlevitranow.com/#gmgjf buy levitra
цитирай
22. анонимен - cialis 20 mg 20776
31.10.2012 09:08
<a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#bsmwh>cialis 40 mg</a> - <a href=http://cheapgenericcialisnow.com/#gkpxe >cialis online</a> , http://cheapgenericcialisnow.com/#kisuh cialis 40 mg
цитирай
23. анонимен - cheap viagra 16374
02.11.2012 22:25
<a href=http://ordercheapgenericviagrahere.com/#vnzya>buy viagra</a> - <a href=http://ordercheapgenericviagrahere.com/#fqnez >buy viagra</a> , http://ordercheapgenericviagrahere.com/#eprha buy viagra online
цитирай
24. анонимен - levitra online 4171
03.11.2012 11:50
<a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#srict>levitra online</a> - <a href=http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#ydkcx >buy levitra online</a> , http://ordercheapgenericlevitrahere.com/#dbqos buy levitra online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: xermes
Категория: Хоби
Прочетен: 1462347
Постинги: 89
Коментари: 646
Гласове: 187
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031