Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2014 07:10 - Приятелски срещи,събиране за силно-лечебно-енергийния момент-ЛЯТНО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ-21.06.2014
Автор: xermes Категория: Хоби   
Прочетен: 4678 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.06.2014 22:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Приятели. Радостна новина. Планина, борове…Мирис на смола, зелена трева, аромат на билки и гора…..imageУточнихме хотела - Панорама-град Трявна, буквално в борова гора. image Освен настаняване в хотела на много добра цена- само 68. лв за 3-те дни. Цената включва 2 закуски, 2 нощувки, ползване на базата, интернет, басейн, със включено цялото събитие, има опция и за палатки, които  ще са наоколо на поляните. Очертават се  красиви кътчета, басейн, където хората от палатките ще могат да ползват душове + допълнителна стая в хотела за тази цел ! Договорено. Лагерен огън, китара, беседа под звездите от Филип Филипов ( и още лектори по-надолу ), една специална, интересна игра и др. imageС Спокойно  може да се съберем за беседите, похода, посрещането на лятното слънце стоене и да разберем как да ползваме силата на светлината чисто практично. Всичко това и още интересни неща на това зелено,  красиво и енергийно място-град Трявна. Уникална природа и условия за посрещане на изгрева, бране на билки и различни видове чай, беседи с прекрасни хора и уникални лектори – Георги Мелихранов,  професор Дамян Попхристов, астролога-езотерик и изследовател Филип Филипов, Йордан Йорданов от последователите на Учителя. До града има влак и автобуси, а хотела е съвсем наблизо, но ако някой желае ще го извозим с автомобил от гарите. На станалото традиционно вече 5-та година подред посрещане на слънцето ще има специални упражнения за придобиване на мощ, защитена аура, духовна сила и концентрация на енергия за справяне със задачи в работа или общуване с хора..image И още - Терра Инкогнита- специалните кодове на земята, непознати досега и не изнасяни никъде -  специално за участниците, методи за акумулиране и ползване на слънчева светлина и концентрирането и в книги, предмети, и др. И още - ползване в последствие при нужда и подкрепа в начинания или за защита,  други специфични, полезни и много силни методи за устой, осъзнатост и хармонизиране  дейността на жлезите с вътрешна секреция и др. Цена за Палатките с включени 2 закуски и присъствие на всички мероприятия са 22 лв.  Цена за хотелската част – 68 лв.  с включени  две нощувки и две закуски. Вечерта е на голям избор сред китните заведения или магазинчета на Трявна... ( Забележителности на Трявна-натсинете тук )..В цените влизат присъствие на всички мероприятия, беседи,  ползване на басейн… Групата ще бъде в самостоятелна къща, част от комплекса. imageМестата не са много, а и групата ще бъде около 30-40 човека.  Ако желаете може да побързате с резервациите, а ето начина – превеждате сумата за избрания вариант. За палатка за 1 човек е 22лв. За хотела сумата е 68лв. на човек. Ще сме благодарни, ако си запишете 3-те имена и ЕГН за да направи тур. Компанията планинските застраховки и ги изпратите на е-майл : tdvtour@abv.bg   Обстановката е красива гора, прохлада  и няма стръмна планина или студ през нощта, но все пак компанията държи на планински застраховки.

Програма:

Петък ,20 юни.

Пристигане в хотела и настаняване от 14:00 нататък. Палатките може от сутринта до  вечерта. За пристигналите до 17:00-разходка в града и околностите.

20:00-21:30 Беседа на Жоро Мелихранов. Терра Инкогнита. Тайните кодове на земята. Ползване на енергията и чистене със Земните енергии.

21:30- вечеря, в хотела, в града-пожелание.

Събота 21 юни.

 По желание  – сутринта: Посрещане на слънцето, енергийни упражнения.

Закуска от 07:30 – 09:30. По желание – Поход в гората, редуване на беседи с лекторите. За други приятели, които остават на хотела-басейн, почивка, разглеждане на града. 16:00 – 18:00 Беседа в хотела с професор Дамян Попхристов

18:30 – 20:00 Йордан Йорданов и Ани …Проявлението, и управлението на божествените сили в човека.

20:30-21:30 – Спектакъла Трявна – Звук и Светлина

След залеза на слънцето - лагерен огън и беседа на Филип Филипов под звездите .

Неделя 22 юни

Посрещане на Изгрева. Бране на билки. Енергийни упражнения.Събиране и умиване с роса.

Закуска от 07:30-09:30.

10-11:00 Беседа на Геоерги Мелихранов.

11:30- среща в града за обяд и пожелания до нови срещи.

( програмата може да претърпи промени )

За записване :

ЗАПИСВАНИЯ :

ОСНОВАНИЕ : Трявна 2014

ТУРИСТИЧЕСКА КОМПАНИЯ ” ТЕ ДЕ ВЕ ТУР”

IBAN BG62FINV91501015996022
Bankov kod-FINVBGSF
ТЕ ДЕ ВЕ-ЕООД

                                                                                  Клон Бургас

Първа инвестиционна банка.

Моля, ако има място в платежното НАПИШЕТЕ 3-ТЕ ИМЕНА ПО ЛИЧНА КАРТА, ЕГН,  телефон, АКО НЕ- НА ЕМАЙЛ: tdvtour@abv.bg

 ТЕЛ. ЗА СПРАВКИ : 0897-660-662 АСЕН АСЕНОВ

 

Следващи мероприятия-15-16-17 Август и 4-5-6-7 Септември...За Август-Kюстендил-Панагея-празника на Хляба с много и различни трапези, специални хлябове, музика, посещение на пещерата на Иван Рилски до Кюстендил и други чудни моменти....Сeптемwрийския Събор на Духа-отново и красота, природа, и уникални моменти с уникални хора...Очаквайте скоро информация тук и на : www.videlei.com И още : походи, беседи приятелски срещи, музика, песни, усмивки  и радостни изненади..:)) 20-22.юни

ЕТО ИНТЕРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА СЪБИТИЕ :

Лунният цикъл и лятното слънцестоене

Лятното слънцестоене настъпва на 21 юни 2013 в 08.05 ч. Слънцето навлиза в знака Рак. Луната в този момент е в Скорпион; 13ти лунен ден, нарастваща луна.

Периодът около Лятното слънцестоене е изключително мощен, наситен с imageнарастваща, стабилна енергия. Докато външният растеж се осъществява по-бавно, то вътрешният достига апогея си. За 2013 г. (София, 42N41 23E19) това се случва на 21 юни в 08.05 ч. - кулминация на мъжката Ян енергия. Слънцето навлиза в знака Рак, а Луната е в Скорпион - и двете с елемент Вода. Нейната нежна Ин енергия балансира въздействието и придава дълбочина на периода. Лятото като слънчев цикъл отговаря по интензитет на Първа четвърт (времето от нарастващия полумесец до пълнолуние) в лунния цикъл. От друга страна, енергията на луната два дни преди пълнолуние, е почти достигнала връхната точка на излъчване. Затова можем да приемем, че времето около лятното слънцестоене сега е особено силно, с  кулминираща и подхранваща енергия, когато всички същества се зареждат вътрешно и асимилират натрупаната енергия.

Периодът е и силно лечебен, тъй като се характеризира с интензивно поглъщане и усвояване на енергията. Използвайте за зареждане и енергизиране на тялото, за билко- и цветолечение, за хидротерапия, както и за повлияване на труднолечими болести. Фините лечебни методи оказват особено положително въздействие.

Естествената природна сила на тези дни може да даде стимул на дейности, които са близо до кулминацията и реализацията си. Концентрирайте се върху личното и духовното си развитие, материалния просперитет и благополучие, жизнеността и виталността ви, както и самоизцелението, здравето и растежа.

Времето на Лятното слънцестоене е подходящо за реализация на дейности, които касаят семейството, имотите, дома или партньора. Подходящо е за работа върху чувството ни за сигурност, безопасност и защита, включително финансовата и материалната сигурност. Също и за осмисляне и приемане на вътрешната ни ранимост и сензитивност, страха от отхвърляне, прекомерната привързаност към хора и предмети, идеализирането на света и близките ни същества.image

Нощта на Лятното слънцестоене е обагрена с магически нюанси, ритуали за сила, гадаене, пророчески сънища и самодивски енергии. Цветовете на периода са бял, оранжево-жълт, златен, червен. Техните вибрации ще ви подкрепят в дейностите, които ви привличат.

Слънчеви традиции

Лятното слънцестоене е фестивал, основан на вибрациите на слънчевата енергия. Нарича се още фестивал на средата на лятото. Бележи най-дългия ден от годината - ден на светлина, мъдрост, прозрения и сила. Ден, който отдава почит на слънцето с огнени ритуали и извършване на слънчева магия, свързан с прастари култове към слънчевия бог. Сега слънцето е най-силно и всичко в света около нас е в най-активната си фаза. Празникът Лятно слънцестоене символизира слънчевото божество в цялото му великолепие и мощ. Празненство на страстта и успеха. Апогей на мъжката енергия. Време за празнуване на просперитета в живота ви.

Много растения и дървета през юни са в разгара на растежа си. В този период между сеитбата и жътвата, когато полята и горите изобилстват от цветя, се събират и сушат билките за цялата предстояща година. Освен че са най-лековити, в този ден растенията проявяват своята магическа сила. Ако предпочитате фитотерапията, сега е моментът да обновите своята билкова колекция, която да носи заряда на лечебната слънчева енергия. В навечерието на Лятното слънцестоене се правят ритуали за рязане на пръчки от дърветата, които се ползват за магически цели и за насочване на енергията. Преди да отрежете клончето обаче, поискайте разрешение от дървото, а после в знак на благодарност оставете дар в основата му, например кристал.

Нощта на Лятното слънцестоене е нощ за всякакъв вид магии, които изискват силата на мъжката енергия, както и за извършване на домашни ритуали. Време за природни церемонии навън, изцелителни кръгове и шамански пътешествия. Това е един от най-мощните огнени празници в годината, затова запалете огън на открито и го поддържайте до полунощ - ще донесе късмет и благословия на дома. Изработват се също слънчеви амулети за защита.

Тази нощ обърнете внимание на царството на Морфей - може да сънувате пророчески сънища. За да подсилите това използвайте цветя и билки, набрани в района, в който живеете. Сложете под възглавницата си девет цвята по ваш избор или пък имел и поискайте да сънувате отговора или насоки за някакъв житейски проблем. Сънищата ви през тази нощ ще бъдат ясни и живи, доверете им се.

Можете да украсите къщата си със слънчогледи и всякакви други ярко жълти, червени и златисти цветя, които харесвате. Чрез тях внесете вибрацията на празника вкъщи. Или направете китка от растението парички, завързана със зелена панделка, за да подсигури финансовото ви благосъстояние. Можете да си изплетете сами венец за вратата от червени и жълти цветя, преплетени с листа от бръшлян. Свещите, които палите, е добре да бъдат червени и златни. Изрисувайте слънчев символ върху тях и ги наречете за сбъдване на желание. Оставете ги да изгорят докрай.

Ако предпочитате, сами омесете ритуален хляб и го украсете с фигура слънце. Предайте му благодарността си за светлината във вашия живот и го наречете за благополучие и успех. Споделете хляба с любимите си хора.

В българската традиция Лятното слънцестоене се чества с голям празник - Еньовден (24  юни). Поверието твърди, че в нощта срещу Еньовден звездната енергия влива магическа сила в билките, а с първите лъчи слънцето ги прави още по-лековити. В този миг цялата  слънчево-звездна енергия се концентрира в тях. Затова те се берат рано по изгрев, за да се запази целебната им сила. Изплетете цветен венец и го носете на главата си, като символ на здраве, красота и светлина. Наберете жълт кантарион или салвия, направете китка и я окачете вкъщи, за да предпазва дома ви от мълнии и негативни сили. За защитни цели използвайте също иглика, вратига, комунига, чемерика, росен и тинтява.

Росата в тази утрин също е лечебна. Измийте лицето си с капки роса или легнете направо в росна трева рано сутринта на Еньовден за здраве. Окъпете се в извор, река или море, защото там целебните лъчи на изгрева са докоснали водата, която като естествен вместител на енергията ще ви дари с неговата мощ!

За ритуалите на този ден се използва мълчана вода, като основна съставка в магическите рецепти. Според традицията мълчаната вода се налива от три сладки извора, от чисто момиче или млада булка, облечена в сватбени дрехи, през нощта преди зори, и се носи при пълно мълчание до мястото, където ще се ползва, за да се запази магическата й сила. Силата на мълчаната вода се крие в нейната чистота, в съхранения неутралитет на енергийната й структура, който е основа за понататъшното й зареждане с желаната енергия. В нощта на Еньовден в бяло котле с мълчана вода се топят китки цветя, завързани със сребърни накити, които се оставят под открито небе, за да се слеят с магическата сила на звездите.  На другата сутрин най-възрастната жена в дома извършва гадаене за сватба, здраве и плодородие.

Сезонни символи за празнуване: венец и китки от цветя и билки, набрани по изгрев, житен клас, мълчана вода, роса, огън.

Традиционна трапеза: Супа от киселец, ястие от зеленчуци, качамак с мед и орехи, мусака с картофи и гъби, курабии с формата на слънце.

Мълчана вода.

Прочетете по-надолу в статията за специалния момент, а сега информация за предстоящето събитие -за сега само в кратък вариант-уточняваме детайлите - къде около Карлово-Габрово средата на БГ. - има енергийно светилище на траките активно в този момент и удобно място хем за палатки, хем в комплекс за нощувка. Цена за всичко около 10-15 лв. Разход. на лекторите. Подробности скоро, походи, беседи приятелски срещи, музика и изненади..:)) Следващи мероприятия-15-16-17 Август и 4-5-6-7 Септември...За Август-Kюстендил-Панагея-празника на Хляба с много и различни трапези, специални хлябове, музика, посещение на пещерата на Иван Рилски до Кюстендил и други чудни моменти....Сeптемwрийския Събор на Духа-отново и красота, природа, и уникални моменти с уникални хора...Очаквайте скоро информация тук и на фейсбук групата " Духовна общност България "

Лунният цикъл и лятното слънцестоене

Лятното слънцестоене настъпва на 21 юни 2013 в 08.05 ч. Слънцето навлиза в знака Рак. Луната в този момент е в Скорпион; 13ти лунен ден, нарастваща луна.


imageПериодът около Лятното слънцестоене е изключително мощен, наситен с нарастваща, стабилна енергия. Докато външният растеж се осъществява по-бавно, то вътрешният достига апогея си. За 2013 г. (София, 42N41 23E19) това се случва на 21 юни в 08.05 ч. - кулминация на мъжката Ян енергия. Слънцето навлиза в знака Рак, а Луната е в Скорпион - и двете с елемент Вода. Нейната нежна Ин енергия балансира въздействието и придава дълбочина на периода. Лятото като слънчев цикъл отговаря по интензитет на Първа четвърт (времето от нарастващия полумесец до пълнолуние) в лунния цикъл. От друга страна, енергията на луната два дни преди пълнолуние, е почти достигнала връхната точка на излъчване. Затова можем да приемем, че времето около лятното слънцестоене сега е особено силно, с  кулминираща и подхранваща енергия, когато всички същества се зареждат вътрешно и асимилират натрупаната енергия.
Периодът е и силно лечебен, тъй като се характеризира с интензивно поглъщане и усвояване на енергията. Използвайте за зареждане и енергизиране на тялото, за билко- и цветолечение, за хидротерапия, както и за повлияване на труднолечими болести. Фините лечебни методи оказват особено положително въздействие.
Естествената природна сила на тези дни може да даде стимул на дейности, които са близо до кулминацията и реализацията си. Концентрирайте се върху личното и духовното си развитие, материалния просперитет и благополучие, жизнеността и виталността ви, както и самоизцелението, здравето и растежа.
Времето на Лятното слънцестоене е подходящо за реализация на дейности, които касаят семейството, имотите, дома или партньора. Подходящо е за работа върху чувството ни за сигурност, безопасност и защита, включително финансовата и материалната сигурност. Също и за осмисляне и приемане на вътрешната ни ранимост и сензитивност, страха от отхвърляне, прекомерната привързаност към хора и предмети, идеализирането на света и близките ни същества.

Нощта на Лятното слънцестоене е обагрена с магически нюанси, ритуали за сила, гадаене, пророчески сънища и самодивски енергии. Цветовете на периода са бял, оранжево-жълт, златен, червен. Техните вибрации ще ви подкрепят в дейностите, които ви привличат.

imageСлънчеви традиции 
Лятното слънцестоене е фестивал, основан на вибрациите на слънчевата енергия. Нарича се ощефестивал на средата на лятото. Бележи най-дългия ден от годината - ден на светлина, мъдрост, прозрения и сила. Ден, който отдава почит на слънцето с огнени ритуали и извършване на слънчева магия, свързан с прастари култове към слънчевия бог. Сега слънцето е най-силно и всичко в света около нас е в най-активната си фаза. Празникът Лятно слънцестоене символизира слънчевото божество в цялото му великолепие и мощ. Празненство на страстта и успеха. Апогей на мъжката енергия. Време за празнуване на просперитета в живота ви.

Много растения и дървета през юни са в разгара на растежа си. В този период между сеитбата и жътвата, когато полята и горите изобилстват от цветя, се събират и сушат билките за цялата предстояща година. Освен че са най-лековити, в този ден растенията проявяват своята магическа сила. Ако предпочитате фитотерапията, сега е моментът да обновите своята билкова колекция, която да носи заряда на лечебната слънчева енергия. В навечерието на Лятното слънцестоене се правят ритуали за рязане на пръчки от дърветата, които се ползват за магически цели и за насочване на енергията. Преди да отрежете клончето обаче, поискайте разрешение от дървото, а после в знак на благодарност оставете дар в основата му, например кристал.

Нощта на Лятното слънцестоене е нощ за всякакъв вид магии, които изискват силата на мъжката енергия, както и за извършване на домашни ритуали. Време за природни церемонии навън, изцелителни кръгове и шамански пътешествия. Това е един от най-мощните огнени празници в годината, затова запалете огън на открито и го поддържайте до полунощ - ще донесе късмет и благословия на дома. Изработват се също слънчеви амулети за защита.

Тази нощ обърнете внимание на царството на Морфей - може да сънувате пророчески сънища. За да подсилите това използвайте цветя и билки, набрани в района, в който живеете. Сложете под възглавницата си девет цвята по ваш избор или пък имел и поискайте да сънувате отговора или насоки за някакъв житейски проблем. Сънищата ви през тази нощ ще бъдат ясни и живи, доверете им се.

imageМожете да украсите къщата си със слънчогледи и всякакви други ярко жълти, червени и златисти цветя, които харесвате. Чрез тях внесете вибрацията на празника вкъщи. Или направете китка от растениетопарички, завързана със зелена панделка, за да подсигури финансовото ви благосъстояние. Можете да си изплетете сами венец за вратата от червени и жълти цветя, преплетени с листа от бръшлян. Свещите, които палите, е добре да бъдат червени и златни. Изрисувайте слънчев символ върху тях и ги наречете за сбъдване на желание. Оставете ги да изгорят докрай.
Ако предпочитате, сами омесете ритуален хляб и го украсете с фигура слънце. Предайте му благодарността си за светлината във вашия живот и го наречете за благополучие и успех. Споделете хляба с любимите си хора.

В българската традиция Лятното слънцестоене се чества с голям празник - Еньовден (24  юни).Поверието твърди, че в нощта срещу Еньовден звездната енергия влива магическа сила в билките, а с първите лъчи слънцето ги прави още по-лековити. В този миг цялата  слънчево-звездна енергия се концентрира в тях. Затова те се берат рано по изгрев, за да се запази целебната им сила. Изплетете цветен венец и го носете на главата си, като символ на здраве, красота и светлина. Наберете жълт кантарион или салвия, направете китка и я окачете вкъщи, за да предпазва дома ви от мълнии и негативни сили. За защитни цели използвайте също иглика, вратига, комунига, чемерика, росен и тинтява.

Росата в тази утрин също е лечебна. Измийте лицето си с капки роса или легнете направо в росна трева рано сутринта на Еньовден за здраве. Окъпете се в извор, река или море, защото там целебните лъчи на изгрева са докоснали водата, която като естествен вместител на енергията ще ви дари с неговата мощ!

imageЗа ритуалите на този ден се използва мълчана вода,като основна съставка в магическите рецепти. Според традицията мълчаната вода се налива от три сладки извора, от чисто момиче или млада булка, облечена в сватбени дрехи, през нощта преди зори, и се носи при пълно мълчание до мястото, където ще се ползва, за да се запази магическата й сила. Силата на мълчаната вода се крие в нейната чистота, в съхранения неутралитет на енергийната й структура, който е основа за понататъшното й зареждане с желаната енергия. В нощта на Еньовден в бяло котле с мълчана вода се топят китки цветя, завързани със сребърни накити, които се оставят под открито небе, за да се слеят с магическата сила на звездите.  На другата сутрин най-възрастната жена в дома извършва гадаене за сватба, здраве и плодородие.

Сезонни символи за празнуване
венец и китки от цветя и билки, набрани по изгрев, житен клас, мълчана вода, роса, огън.

Традиционна трапеза
Супа от киселец, ястие от зеленчуци, качамак с мед и орехи, мусака с картофи и гъби, курабии с формата на слънце.

мълчана вода




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xermes
Категория: Хоби
Прочетен: 1463701
Постинги: 89
Коментари: 646
Гласове: 187
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930