Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2010 09:56 - Операция "Медузите": Арестуван е председателят на Общинския съвет във Варна
Автор: wallstreet Категория: Новини   
Прочетен: 5481 Коментари: 5 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"В хода на операция "Медузите" са задържани бизнесменът Даниел Славов, известен като Дидо Дънката, председателят на Общинския съвет на Варна и член на Изпълнителното бюро на БСП (с ресор местна власт и регионална политика) Борислав Гуцанов и директорът на общинския автотранспорт Пенчо Пенчев." Това заяви пред министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Министърът уточни, че са проверени десет адреса.

Полицията е задържала и Яна Кръстева, главен счетоводител на "Автотранспорт" – Варна. Според МВР главният счетоводител е "изготвял документи с неистинско съдържание и злоупотреби с общинския бюджет при закупуването на транспортни средства".

"Рано тази сутрин заедно с Окръжна прокуратура във Варна стартирахме отдавна планирана операция. Нарекохме я с името "Медузите". Обект на проверки са сградата на община "Варна", предприятието "Автотранспорт" на град Варна, офиси и хотели," разясни Цветанов.

Даниел Славов е собственик на различни дялове в 12 компании и участва в управлението на още осем. Член е на УС на Българската федерация по гимнастика. Бизнесътна Славов се простира от търговия през хотелиерство до строителство.

Според варненската полиция не се изключва да има още задържани.

Това не е първият арест на Борислав Гуцанов. На 19 ануари 1999 година той бе арестуван заедно с шефът на варненския клон на "Елитбанк" Пламен Георгиев.
Освен солидна политическа кариера Борислав Гуцанов също има сериозен бизнес. Той участва като собственик на пет компании със сериозни позиции в сверата на шипинга и морския транспорт. Участва и в управлението на пет сдружения с нестопанска цел.

Обвинението срещу двамата е за присвояването на 9 000 000 (неденоминирани) лева, отпуснати като кредит на "Бляк сий шипинг". Според обвинителния акт като съучредител на "Елитбанк" Борислав Гуцанов е съдействал за отпускането на три огромни кредита на компанията си "Бляк сий шипинг" в размер над 12 млн.лв (неденоминирани). И за трите кредита не са били предоставени обезпечения. Гуцанов прекара 9 месеца в ареста, след което бе освободен.

През септември 2008г. във Варна бяха арестувани общинските съветници Веселин Данов и синът му Христо. След споразумение с прокуратурата двамата получиха различни срокове затвор за организиране и ръководене на престъпна група за пране на пари, проституция и др.

Няколко месеца по-късно в рамките на т.нар. мегадознание във Варна по подобни обвинения бе арестуван и общинсксият съветник от ДПС Иван Славков. Делото срещу него продължава.

Веселин Марешки, бизнесмен и зам.-председател на Общинския съвет във Варна:
"Във Варна се носят легенди какво се случва в транспорта. Но сделките явно се случват в много тесен кръг, в който до публиката не излиза почти нищо, напротив, всяко нещо, което излиза пред публиката е обвито в такава тържественост и едва ли не, че то е толкова добро за града. Само една такава сериозна операция може да изкара наяве действителността." Това каза  Веселин Марешки, в интервю за предаването на БНР "Преди всички", по отношение на операция "Медузите" във Варна.

Кой е Борислав Гуцанов?

Борислав Гуцанов е роден на 17 юни 1967 г. във Варна. Завършил е Висшето военноморско училище в града. Известно време служи в Български морски флот. Баща му е кап. І ранг Гуцан Гуцанов - командир на дивизион "Подводници" в българския Военоморски флот.

Политическата кариера на Борислав Гуцанов е свързана изцяло с БСП. Той е член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП от есента на 2009 г. Ресорът му е местна власт и регионална политика.

Гуцанов е водач на листата на кандидатите за общински съветници на БСП на изборите през 2007 г. Избран е за председател на Общинския съвет на Варна.

По време на парламентарните избори през м.г. Борислав Гуцанов е втори в листата на БСП във Варна, водена от лидера на партията и премиер на страната Сергей Станишев. След изборите се отказва от депутатско място и остава в Общинския съвет на Варна



източник:дневник.бг
Операция "Медузите": Арестуван е председателят на Общинския съвет във Варна



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Медузи
31.03.2010 13:34
И във Несебър бяха арестували една медуза преди да стане председател на общината ама го пуснаха.След това го пуцнаха със 6 единия от които в главата.Тъй че Гуцанчето да внимава.
цитирай
2. анонимен - И в нашия град Генерал Тошево, об...
31.03.2010 19:06
И в нашия град Генерал Тошево, област Добрич, председателя на ощинския съвет Георги Русев е за затвора.Той е от листата на ДПС и голямо крадене пада с арендаторите от ДПС и БСП.А за кмета Димитър Михайлов да не говорим.Има в Тошево три апартамента и къща, апартаменти в София и Варна, и си е купил 2000 дка. общинска земя за смешната цена от 6 лв. на декар.В Добруджа земята върви по 550лв. декара.Крадциии за затвора сте.Де да ви знае Бойко...
цитирай
3. alhimik1 - даа интересно...много крадци много наглеци
31.03.2010 19:46
във Варна има нужда и от още много "Медузи"...много крадци има за "вкаменяване", мамка им!:((
цитирай
4. анонимен - ще ги пуснат
31.03.2010 19:57
:)))
цитирай
5. анонимен - Cryptotel. Сигурни мобилни разговори.
31.03.2010 20:20
Здравейте,
Един от най-наболелите проблеми в България вмомента е безконтролното подслушване. Ние предлагаме услуга, имаща за цел да Ви защити от недоброжелателите, които ще си позволят да Ви подслушват и проследяват чрез собствения Ви мобилен телефон. На нашия сайт можете да намерите информация за услугите ни и сигурността и надеждността на технологията, която използваме, а в блога ни ще намерите и много допълнителна информация, за това как действат системите за подслушване и как да се предпазваме.
Надяваме се, че съобщението ни няма да се приеме за spam, и предварително се извиняваме ако информацията не Ви е била полезна.
http://cryptotel.net/
http://blog.cryptotel.net/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wallstreet
Категория: Бизнес
Прочетен: 7697441
Постинги: 1820
Коментари: 9527
Гласове: 9412
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031