Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2010 07:26 - Трансфер Фактор
Автор: xermes Категория: Новини   
Прочетен: 1570 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.12.2010 08:48


ТРАНСФЕР ФАКТОР    трансферфактор 

Въпроси и отговори 


1. Какво е Трансфер Фактор?
Информационна молекула, създадена от природата за предаване на имунен опит от поколение на поколение. Представлява верига от малки пептиди, състоящи се от 44 аминокиселини.

2. Каква е историята на откритието на Трансфер Фактора?
Имунологията е сравнително млада наука. Нейното раждане се дължи на великия откривател Луи Пастьор (открил ваксинацията) в края на 19 век. И. Мечников (открил фагоцидозата) и Пол Елрих (открил антителата) в началото на 20 век. Последните две открития били удостоени с Нобелова награда. Благодарение развитието на науката и новите технологии, през 1949 г. доктор Х. Шеруд Лоурънс направил сензационно откритие, отварящо нова страница в имунологията. Той открил неизвестни по - рано субстанции, имащи извънредно важна роля в имунитета. Нарекъл ги е Трансфер Фактори (фактори на пренасяне).

3. Какво е коластра?
Коластрата е рядка жълтеникава течност, отделяна от млечните жлези на женските бозайници през първите дни след раждането, преди да започне отделянето на истинско мляко.

4. Защо учените са търсили Трансфер Фактори в коластрата?
Наблюдения са показали, че новородените теленца често загиват, ако нямат възможност да засучат майчино мляко, дори наоколо да има изобилие от друга храна. Смъртта им настъпвала от различни инфекции. Така учените установили, че майката предава Трансфер Фактор чрез млякото.

5. Какво е предимството на ТФ от 4Life?
ТФ не са видоспецифични, а еднакви при всички гръбначни и могат да се предават от един вид на друг. Едрият рогат добитък притежава мощна имунна система, която му позволява да оцелява в абсолютно антисанитарни условия. Тяхната "героична" имунна система изработва ефективните форми на ТФ.

6. Какъв е механизмът на действието на Трансфер Фактора?
ТФ е балансирана смес от три отделни фракции, които осигуряват ефективността на имунната защита:
- Индукторна – стимулаторна - подобрява NK-клетъчната функция.
- Антиген специфична - дава възможност на имунната система много рано да разпознава враговете – потенциалната заплаха за нашия организъм.
- Супресорна- регулираща интензивността на имунната реакция, предотвратява автоимунните реакции, постигайки баланс на клетъчно ниво.
За разлика от повечето имуностимуланти, които засилват имунната система, и има опасност от хиперактивното й „пришпорване”, Трансфер Фактор е имунокоректор. Той е „интелектът” на имунитета. Именно правилната имунна информация и обучението позволяват на имунната система ефективно да изпълнява функциите си.

7. Могат ли хора с алергия към млякото и непоносимост към лактоза да взимат Трансфер Фактор?
Трансфер фактор не предизвиква алергически реакции. Обикновено алергиите се провокират от големите млечни белтъчини (имуноглобулин и казеин), които са отстранени от ТФ. Хората, непонасящи лактоза могат все пак да използват до 3г лактоза без каквито и да било негативни последствия. А съдържанието на лактоза в Трансфер Фактор е на много по-ниски нива от тези.

8. Има ли разлика между Трансфер фактора XF на компанията 4Life и сухата коластра?
Разликите са повече от съществени. Действието на коластрата се дължи на наличието в нея на Трансфер Факторите. Концентрацията на ТФ (активните съставки) е много по-висока в продуктите на 4Life, отколкото в сухата коластра-повече от 50 пъти и затова са по-ефективни. Тази висока концентрация на активните молекули се постига благодарение на високотехнологичния патентован процес на ултрафилтрация, за който компаниятаима лиценз. Трансфер Фактор XF лесно се усвоява чрез всмукване, за разлика от антителата и белтъчините в коластрата.

9. Безопасен ли е Трансфер Фактор?
ТФ е абсолютно безвредно вещество. В продължение на много години след далечната 1949 г. не е имало нито едно съобщение за появяването на странични негативни реакции при използването му дори в големи дозировки в клинични условия или при продължителното им приемане в течение на много години.

10. Съществуват ли научни изследвания и разработки, посветени на Трансфер Фактора?
В течение на годините, изминали от откритието на д-р Лоурънс, са проведени XI Международни конференции и са похарчени над $ 40 000 000 за научни изследвания. Резултатите на които са публикувани в повече от 3 000 научни работи.
През 1999 г., на XI – тия Международен конгрес, посветен на Трансфер факторите, учени от Италия и Франция (Giancarlo Pizza, Caterina De Vinci, Aldopaolo Palareti, Dmitri Viza) представиха резултати от 25 годишни клинични изследвания с трансфер фактори в техните лаболатории. Помощ са получили 1 647 пациенти, страдащи от хепатит, херпес, СПИН, автоимунни, онкологични и други заболявания. Като при 1/3 от пациентите периода на наблюдение надминава 20 години. Резултатите от изследванията доказват ефективността от използването на Трансфер Фактора при различни патологии. Също и отсъствието на всякакви признаци на токсичност.

11. Кой може да приема трансфер фактори?
Всеки, който иска да подобри функционирането на имунната система.

12. Могат ли бременни жени да приемат трансфер фактори?
До този момент не е постъпвала информация за каквито и да било странични реакции при използвамето на ТФ от бременни жени. Но както и при използването на други хранителни добавки е добре бременната жена да се посъветва с личния си лекар.

13. Може ли да се дават трансфер фактори на бебета?
Молекулите на ТФ са създадени в природата точно за новородените. Не съществуват възрастови ограничения при предписване на Трансфер Фактор XF на деца.

14. Как кърмачета или деца получават ТФ, ако не могат да гълтат капсулите?
Капсулите лесно се отварят и съдържанието им се изсипва в течност или храна. За деца над 2 год. възраст са създадени таблетки за дъвчене.

15. Защо да взимаме ТФ след като сме получили имунната информация още при раждането?
Трансфер Факторите, които бебето получава от майката, обучават и укрепват слаборазвитата му стартираща имунна система за противодействие на заплахите от околната среда. Но сега, както никога преди, ние сме подложен на различни разрушителни сили. Производството на Тф в човешкия организъм спира на 25 годишната възраст. С напредването на възрастта имунната система на човека отслабва. Укрепването на имунната система може да стане решаващ фактор за запазване на здравето и повишаване на качеството на живота.

16. Каква е разликата между Трансфер фактор XF и Трансфер фактор Plus?
- Трансфер фактор XF балансира имунната система, играе ролята на инструктор за различните клетки в имунната Ви система. Той й помага да разпознае и унищожи външният враг.
- ТФ Plus съдържаи допълнителни съставки, стимулиращи имунната Ви система, повишавайки ефективната работа на имунитета до 437%.

17. Има ли разликамежду TФкато инжекция и ТФ като капсули?
Трансфер Фактор за инжекции се извлеча от донорска кръв, а Трансфер Фактор в капсули се извлеча от суха коластра. И двата начина имат еднаква положителна ефективност за организма, но оралното приемане улеснява използването на продукта и се избягва вероятността от заразяването.

18. Дали ще помогне Трансфер Фактор XF или Трансфер Фактор Plus при моето заболяване?
Продуктите на компанията4life Research, съдържащи ТФ са предназначени за поддържане на нормалното функциониране на имунната система, а не за лекарство. Научно е доказано, че между състоянието на нашата имунна система и адаптивните ресурси на организма съществува пряка връзка. Отслабването на имунитета води до развитието на болестите. Силната имунна система помага да се спре заболяването и да се възстанови здравето.

19. Как трансфер факторите реагират на топлина?
Трансфер Факторите съхраняват своята активност по време процеса на пастьоризацията. Препоръчва се съхранение на продуктите на сухо и прохладно място. Приемат се с чаша вода.
Създателят на добавките на базата на ТФ е Доктор Келвин Мак Косланд (Calvin W. McCausland). Преди да се запознае с ТФ, той е създал над 500 вида различни биологично активни хранителни добавки.
"За целият си живот аз не съм срещнал нито един продукт, който по своята ефективност може да се качи на същото ниво, както Трансфер Фактор".


За въпроси и допълнителна информация:

www.transferfactorbg.com
 

tel.0988607281

skype : kapelano

 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xermes
Категория: Хоби
Прочетен: 1461958
Постинги: 89
Коментари: 646
Гласове: 187
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031