Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2010 17:11 - Запознайте се:ТРАНСФЕР ФАКТОР
Автор: xermes Категория: Рецепти   
Прочетен: 1742 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.09.2010 07:07


Трансфер фактор се нарича една специална формула от биологични  ингредиенти /запомнете тази дума -тя означава всяка една от съставните части на сложна животворна смес/.
    Трансфер фактор /ТФ/ е комбинация, създадена от дълги научни изследвания и на практика се оказва най-важната нутриентна добавка за поддръжка и укрепване на имунната система. Чрез тази комбинация  е търсено осигуряване на  цялостната защита на организма от тежки  здравословни заплахи. ТФ веществата деликатно и фино  помагат на  организма да направи бърза разлика между добрите и лошите клетки, като след това унищожава лошите /злокачествените/.За пръв път това е установено през 1949 година от доктора по медицина Шеруъд Лоурънс, когато изучавал предпоставките за предпазване от туберкулоза и открил, че съпротивителната сила на имунната система може да бъде извършено чрез предаване /трасфериране / на определени  вещества ,които се съдържат в  белите кръвни телца .Доктор Лоурънс прави своето революционно откритие, което се превръща в уникална страница на имунологията. Повече от 30 години ,почти до края на ХХ век единствен източник за получаване на трансфер факторите е човешката кръв, която е и дефицитна, и скъпа, а освен това е и с опасността да бъде непредвиден резервоар на различни инфекции, вирусни хепатити и ред други болести.
  Откритието на новия клас лечебни препарати, определени като трансфер фактори става в същото време, в което са открити и първите антибиотици. Но антибиотиците, заради по-бързото и лесно производство,надделяват  и  получават бързо разпространение, докато ТФ остават на втори план- заради трудностите в технологичното  им производство .Отделен въпрос ,че въпреки предимствата и ерата на антибиотиците, все пак има държави, където трансфер факторите остават като съществена част в лечебната медицина- Китай, Италия, Полша и др. В следващите 50 години след откритието на трансфер факторите, за тях са отделени всичко 40 милиона долара за научни изследвания, докато резултатите са обобщавани в над 3 000 научни публикации.
  Технологичният процес по създаването на безопасни ТФ с широк спектър на действие обаче е налице едва в последните пет- шест години. Независими изследвания доказват, че Трансфер фактор 4Life буквално взривяват имунната система, увеличавайки способността на биологически активните елементи,известни като натурални клетъчни убийци /Natural Cell Killers- НКУ / ни повече, ни по-малко от  283 % -тоест те са 5 пъти по силни от известните ни най-силни изпитани имунопродукти или добавки. Натуралните клетъчни убийци имат особено избирателно отношение  към различните патогенни организми в имунната система. Най-важното е ,че търсят ,намират и разрушават заразените или злокачествените клетки, които се появяват в организма.
  В ново време трансфер факторите вече са продукт, получаван от лимфоцитите на кръвта, изсушената коластра на млекопитаещи първескини /крави и други животни, които раждат за пръв път/ и жълтък от яйце.
 Ето едно сравнение на техните качества спрямо няколко от най-известните имуномодулатори и имунодобавки:
-Нони /моринда цитрифолия / –повишава  имунната защита с 15 %;
-Алое вера концентрат –повишава с 15 %;
-Кордицепс формула- повишава с 28 %;
-спори и екстракт от шийтаке- повишава с 42 %;
-ехинацея- повишава с 47 %
-мултивитаминна полизахаридна формула-повишава с 48 %;
-4 life Transfer Factor –повишава със 103 %;
-4 Life Transfer Factоr Plus- повишава 248 %
  Един човек изиграва решаваща роля ,за да се открои ясно силата на трансфер факторите. Доктор Роб Робъртсън завършва през 1974 година Висшето медицинско училище  към университета в Луисвил, после дозавършва образованието си като практикуващ лекар. Назначен е за директор на Центъра за неотложна помощ на болничния комплекс в Западен Кентъки в САЩ. През 1994 година д-р Робъртсън основава Център на здравето, където главната цел е да се приемат различни добавки и нутриенти по определени медицински съвети. Неговата дейност получава широко разпространение и одобрение в САЩ.
   В своите близо 20-годишни изследвания той отделя специално внимание и класифицира нов клас нутриенти под името ТФ /трансфер фактори/. Проследявайки всичко написано от 1949 година насам, Робъртсън вече е категоричен- това е нещо изумително, потресаващо, жизнено важно за укрепване и подсилване на имунната система. От своя страна Медицинският институт по дълголетието в Калифорния също потвърждава в своите самостоятелни изследвания тази невероятна сила на ТФ.
  Универсалността на добавката Трансфер Фактор  се съдържа в много малките молекули на основните и съставки :природният белтък на лимфоцитите , изсушената  кравешка коластра и яйчен жълтък, така че те изключват всякаква  алергична реакция.
   През 2002 година, в майския брой на американското  списание по имунология  / Immunological Investigation A Journal of Molecular and  Cellular Immunology/ е публикувана статия на двамата учени Мейсън и Рошън ,разглеждащи връзката между употребата на някои натурални  елементи и засилването на факторите, противодействащи на рака.
Според тях натуралните продукти могат да увеличат цитоксическата активност на НК / клетките -убийци на рака/ и на ТНФ /факторът некроза- умъртвяване на тумора,/,като едновременно с това намаляват повредените ДНК у пациентите в късен стадий рак. Предварителните изследвания са проведени в Медицинският център Енцинитас в Калифорния
   Изследванията са направени в група от 20 пациенти, всички в 4 стадий рак : 5 –с рак на гърдата,1-с рак на пикочен мехур,2-с рак на простатата,2- с рак на бял дроб,3- с рак на стомаха,1- с невробластом,1- с мезотелиом. Всички до един са с режим на приемане на допълнителна терапия ,включваща използване на нутрицевтици.
  В състава им влизат : Трансфер фактор плюс -3 таблетки, ИМУПлюс /IMUPlus/-той е с основна съставка от  неспиртен разтвор от белтъка на млечната суроватка, по 40 грама на ден. Освен тях са им правени и венозни инжекции /между 50 и 100 грама на ден/  и чрез поглъщане /1-2 грама на ден/  от витамин С, даван им е чай от гъбата агарик /агарик блазей/ -10 грама на ден, смес от имуномодулатори ,комбинация от витамини, минерали ,антиоксиданти и имуностимулатори ,екстракт от азотосъдържаща соя /тя има високо ниво на хенистеин и дадзеин- двете соеви съставки, които спират ръста на раковите клетки/,андрографис-500 мг два пъти  на ден. Правени са им всички предварителни тестове ,свързани с имунологията .Най-важните им кръвни показатели са  следени редовно по време на експеримента. След 6 месеца 16 от 20 първоначални пациенти са не само живи ,но и с много по-добро състояние от първоначалното Специално е отбелязана силата на НК /клетките -убийци на рака /,много по-силни, отколкото е било първоначално. Съществено са подобрени  такива основни параметри като хемоглобин, хематокрит и глутанион. Всички оживели са с качествено променено жизнено състояние. С изключение на появи на диария и сухота в устата, не са отбелязани никакви други странични действия. По такъв начин отново е доказано, че агресивната комбинация от имуноактивни нутрицевтици може да бъде много ефективна и при късните стадии на рака.
Още веднъж подчертаваме важната роля на Трансфер фактор, много по-силен и по –различен от всички познати в момента нутриенти. А направените клинични изследвания и опити доказват още едно важно нещо -Трансфер факторите могат да бъдат значително по-ефективни още в ранните етапи на онкозаболяванията.
   Макар че механизмът на въздействие на ТФ върху имунната система е изучаван повече от половин век, едва в последното десетилетие се приема за безспорно, че ТФ е показал надеждни положителни клинични ефекти при вирусни и инфекциозни заболявания, предизвикващи тежки ефекти в живота на човека: херпесни поражения на кожата, хроничните заболявания, туберкулозата, вирусните хепатити В и С ,болестта на Лайм, немотивираните тежки астенични синдроми, бронхиалната астма, атипичният дерматит, псориазис...А сега обърнете внимание и на този пункт- удивителни резултати при онкологичните заболявания, болестите на Паркинсон и Алцхаймер, епилепсията,  детския аутизъм, захарният диабет, лимфогранулематозата, тоест, болестта на Ходжкин...
   

 Руско допълнение към американската тема:


 СБОГОМ,ВРЕМЕ НА АНТИБИОТИЦИТЕ !
    Руският пазар на средствата за лечение и профилактика вече се попълни и с новия препарат ТФ на компанията 4Life  Research /САЩ/.Неговите възможности са проучвани от руските учени цели 4 години.
   Ето мнението на академик Анатолий Воробьов ,д- р. мн ,завеждащ катедрата по микробиология, вирусология и имунология на Московската медицинска академия „Ил.Сеченов”: „Трансфер  фактор сам по себе си е природен пептид ,чиято основна функция е да осигури на имунната система защита от всички видове микроби /вируси, бактерии , гъбички../, от образуването на ракови клетки и други антигенни вещества ,способни да нарушат жизнено важни процеси в организма.
  Проучването на ТФ –възможности и действие- е проведено в Министерството на здравеопазването и социалното развитие на Русия, в ММА „Ил.Сеченов”, в Руския национален онкологичен център „Блохин”,в Санкт -Петербургската държавна медицинска академия ,в  Ростовския държавен медицински университет ,в Алтайския държавен медицински университет.
 Заключението :препаратът оказва влияние преди всичко на клетъчно ниво на имунната система .Академик Воробьов смята, че  достойнството на Трансфер фактор  на американската фирма- производител „4Life Research”,за разлика от другите известни имуномодулатори е в това ,че притежава силно активиращо въздействие върху имунната система ,има широк спектър на въздействие ,абсолютно безвреден и безопасен ,приема се през устата  във вид на капсули ,няма странични действия и противопоказания ,ефективен е както при възрастните ,така и при децата.
  В качеството си на хранителна добавка ТФ представлява както запатентованата композиция ,която освен казания по-горе концентрат и хелатния цинк ,включва и широко известните с имуномодулиращото си действие  екстракти от гъбите: агарикус ,кордицепс ,шиигаке ,майтаке ,бетахакжан,/ бележка на администратора на сайта-почти всички те са описани в книгата „Ракът ме целуна...”/, а също и екстракти от лекарствени треви и растения: алое, соя, овес, листа от маслиново дърво, кора от лимон. Тази сложна формула ,по пътя на синергичното си въздействие на всичките си  съставки, осигурява максимална ефективност преди всичко на клетъчния имунитет / а точно там са „пробивите” на злокачественото образувание -б.а./,усилва въздействието на клетките -убийци ,които защитават организма или унищожават раковите клетки в него, стимулират синтез на интерлевкин ІІ,на гама –интерферона ,без които тялото не може да се справи с рака.
   Вече 5 години  в Новосибирск работи информационно- консултантски център на обществената организация „Фундамент на здравето”.Центърът се оглавява от Галина Стрелцова , кандидат на медицинските науки, дългогодишен онколог. Не е случайност, , е нейното внимание е приковано върху проблема на имунодефицита у човека, основната причина ,поради която в човешкото тяло се появяват раковите клетки!
  И тя , и академик Воробьов смятат ,както впрочем и много онколози -имунолози по света ,че като цяло населението на планетата е навлязло в особено опасен имунодефицит ,затова се наблюдава повсеместно снижаване на имунорезистентността и възникването на различни тежки инфекции или вътрешни увреждания .Как да се спасяват или предпазват хората -това са вече новите въпроси пред имунолозите.
   Макар че имунната система няма  централен регулиращ орган ,тя е управляема и самоуправляема ,обяснява Галина Старцева.Нещо повече, образно казано ,клетките си имат свой „химически” език ,посредством който си общуват една с друга ,отделяйки при това общуване субстанцията цитокин. По такъв начин ,изпращайки едни или други молекули ,имунната система редовно дава информация в какво състояние са имунните клетки, и какво трябва да се направи ,ако има нарушен имунен баланс.
   Трансфер факторите са съвсем  малки молекули- те са по-малки от антителата почти 10-15 пъти.Точно с това се обяснява отсъствието на алергични реакции при приемането на ТФ.
   Установено е ,че ТФ  се  състоят от три групи,наречени според основната им функция за имунната система: индуктори,супресори, и антиген-специфични.
    Всяка от тези три групи е готова да повиши съпротивителните сили на имунната система. Като се явява продукт на компетентната /обучената/ имунна система,ТФ учи новата имунна система как да се защитава .Точно затова природата е създала уникален пример-съхранението на потомството чрез първия майчински дар ,изразен чрез коластрата.ТФ се предава от млекопитаещите първескини /животни,които раждат за пръв път/ към техните новородени и с коластрата много бързо укрепва техния  несъвършен имунитет. Точно заради това е намерен много надежден източник за получаване на една от най-важните съставки на ТФ- при това източник, който не е прекалено скъп, а главното е напълно безопасен. Защото в коластрата не попада нищо от опасните болести в кръвта.

/ Интервю на Галина  Стрелцова/
  

-Галина Петровна,на пръв поглед всичко е така просто  ,пък и източникът ,от който основно се приготвя продукта ТФ е лесно достъпен.Но защо само компанията 4Life Research се занимава с производството на ТФ? С какво е уникален този продукт?
   - Наистина,сега вече има немалко фирми,които доставят изсушена коластра.Но и в това производство,на всичките му етапи си има определени трудности.например от 50 килограма изсушена коластра може да се получи само 1 килограм ТФ.А компанията 4 Life  се явява изключителният патентопритежател  и използва екстракта от коластрата и жълтъка на яйцата  за създаване на бъдеща линия от комбинирани препарати.
   -Препаратът е регистриран от Руското министерство на здравеопазването като БАД /биоактивна добавка/.Но нали ефективността на препарата е доказана с много клинични изпитания,проведени не само в чужбина, но и в редица големи институти и клиники в Русия. Може ли той по ефективност да бъде сравняван с лекарствата?
   -В съответствие със световните международни стандарти GMP   препаратът ТФ е регистриран както в САЩ, така и в още 35 страни на света в качеството на добавка, така бързо и евтино придоби популярност и беше класифициран в тази група, която се нарича парафармацевтика и е съвсем близо до лекарствените препарати.
   За да стане лекарство и да се продава по аптечните мрежи по света, за ТФ са необходими огромни финансови вложения на всички етапи, а освен това и дълги години, най-малко 10, изследвания, след което следва скъпоструващата многомилонна реклама .Всичко това води и до оскъпяването, и до снижаването на ефекта от продукта. А тъй като  е натурален продукт, вече с доказана безопасност, това позволява да бъде бързо регистриран като добавка и бързо да тръгне с ниска цена на пазара. А и още нещо много важно- точно такива продукти в момента са много необходими на хората, те трябва час по-скоро да се получат от тях.
Че Трансфер фактор е явление, може да се разбере от факта, че учените създадоха Научно международно общество по трансфер факторите и че под негова егида  са проведени 11 международни симпозиуми на тази тема .Положителни резултати са описани и при много инфекциозни и вирусни  заболявания.
  ТФ може да се използва както за профилактика, така и за корекция при имунен дефицит в качеството както на спомагателен фактор при назначените фармацевтични продукти- например при  приемане на антибиотици, при противовирусни препарати, при химио- и лъчетерапия. Приемането на ТФ преди и след операция снижава операционния стрес на организма ,подобрява състоянието на имунната система ускорява процеса на оздравяване, силно намалява вероятността за следоперационни усложнения. Например при лечение на хламидоза включването на ТФ в лечебната схема позволява да се съкрати силно курса на антибиотиците...Освен това, руските изследвания показаха ефективността на монотерапията с ТФ, даже при такива сериозни заболявания, като хепатит В и С, СПИН, херпес, псориазис...
   -Какви комбинирани препарати на основата на ТФ същестуват и за какво лечение са предназначени?
   -Има патентован чист концентрат, класически ТФ. Има продукти, съдържащи не само ТФ,но и други биологично активни компоненти. В зависимост от състава ,продуктът може да стане целеви метод за корекции на едно или друго имунонарушение. Например ТФ кардио ,който вече се продава в различни европейски страни, скоро ще се появи и на руския пазар. Това е специална формула за пациенти със сърдечно-съдови заболявания.Тя съдържа ,освен препаратът ТФ,специално балансирани микроелементи за сърдечно.-съдовата система, а също и аминокиселини, свързващи се с всички други компоненти. Продуктът включва и редица витамини, коензим 10,екстракти от лечебни треви..Тази фолмула е много ефективна и при атеросклероза,при възпалителни процеси на сърдечната стена и миокарда.
  При пациенти  с проблеми на аортата и коронарните съдове ,след 2-3 –месечен прием отпадна необходимостта от тежки и скъпоструващи операции. Специално в този пункт силно се заинтересуваха учените от редица руски кардиоцентрове, където в най-близко време ще започнат клинични изпитания.
На мен ми се случи да наблюдавам пациент с много впечатляващи резултати след такъв прием.
  Много е интересна формулата за захарен диабет както за І,така и за ІІ тип....Съставът и довежда до коригиране на глюкозата в кръвта и в редица случаи при болните ,особено при диабет ІІ тип, постепенно се намалява или отпада потребността от препарати, понижаващи захарта....При чужди учени е описан случай, когато след тримесечен прием на формулата ТФ за диабет, напълно са зараснали раните по краката на пациента, в други случаи е отпаднала неоходимостта от ампутация на краката.
   Най-новите изследвания  на онкологичните заболявания чрез ТФ са концентрирани върху различни методи за възстановяване на отслабената имунна система и повишаване на нейната функционална активност. Известен факт е, че ТФ силно увеличава способността на клетките-убийци на рака, така че на практика натуралните убийци разрушават поразените злокачествени клетки. Тази формула силно намалява страничните особености на химиотерапията и лъчевото лечение.,задържа уголемяването на раковите клетки, стопира метастазите, подобрявайки качеството на живота на онкоболните и увеличавайки продължителността на живота им. Способността на ТФ да укрепи рязко имунната система донася съвсем нови възможности в новата и все пак отдавнашна концепция за „война с рака”.
-Има ли аналог на този препарат с други биодобавки ,в какво е неговата неповторимост?
-На руския пазар в момента са над 4 хиляди биоактивни хранителни добавки. От собствения личен опит, а той в с десетилетия, с увереност мога да кажа, че Трансфер фактор е безпрецедентна добавка и тъкмо заради това тя ме заинтересува силно. Такова е и мнението на много авторитетни руски учени-изследователи, след проведените изпитания.
                                                  /Интервюто е от новорускийския вестник „Руско здраве и 
                                                          общество”/

е-майл : transferfactor@abv.bg  tel.0878282809  skype: xermes




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xermes
Категория: Хоби
Прочетен: 1462556
Постинги: 89
Коментари: 646
Гласове: 187
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031