Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2011 12:24 - кабала - полезно инфо
Автор: xermes Категория: Хоби   
Прочетен: 2308 Коментари: 0 Гласове:
1



Мъжът и жената на кабалистичното дърво

1. КЕТЕР (корона) - В двамата поотделно, в едно и също време спонтанно възниква мощен прилив на енергия. Появява се и желание за слушане на музика, за танцуване. Възниква нов копнеж и особено чувство, вътрешна необходимост от него.

2. ХОХМА (мъдрост) - Независимо един от друг, те се придвижват към място “подобно” на чувството, твърде сходно за двамата. Така, водени от една и съща сила, техните пътища се пресичат, очите им се срещат, взаимно се фокусират. Изпълва ги нарастващо усещане за неповторимост и желание за запознанство.

3. БИНА (разбиране) - Най-после, по щастливо стечение на обстоятелствата, те се запознават. Тръгват разговорите, започва едно взаимно проучване, тя проявява резервираност, той - желание да я закриля. Много са сериозни, владеят ги задръжки, бариери, както и прастарият стремеж към сигурност.

4. ХЕСЕД (щедрост) - Но ето, че малко по малко «ледовете се разтапят», неговото чувство за хумор и нейният смях създават нужното тук настроение. Оптимизмът му е заразителен, една по една “падат” вътрешните бариери. Настъпва омайване, закачки, цветя, подаръци, срещи, забавления, еуфория.

5. ГЕБУРА (сила) - Неустоимо взаимно привличане ги тласка един към друг. Кръвта им кипва, страстта ги завладява. Целувки, прегръдки… желание за секс, секс, отбягване от секс, драма, борба между желание и задръжки.

6. ТИФЕРЕТ (красота) - Постигане на усещане за единство на тела, умове и души. Възникване на общо желание за дете (или за общо творение), творческо единодействие, радост, еуфория, любов. Тъкмо сега двамата най-директно се срещат с дълбокия смисъл на техния съюз - да създават.

7. НЕЦАХ (победа) - Узряване за идеята за трайно съжителство. Сватба, обет за съюз, тържество, брак.

8. ХОД (слава) - Взаимно приспособяване, начално битово устройване, свързване с останалия свят, функциониране на двойката в света.

9. ЙЕСОД (основа) - Създаване на взаимен уют, придобиване на собствен дом, обзавеждане и устройване на дома, придобиване на терен и условия за обща творческа работа, забременяване, бременност, грижи, метаморфоза, родителство.

10. МАЛКУТ (царство) - Раждане на дете (или на друго общо творение), растеж, ново начало по обратния път.

 

Пътят на Сътворението при плодното дърво

1. КЕТЕР (корона) - Пролет е - неудържима, стихийна, живототворяща. Топлина и светлина изпълват пространството. Напират и соковете - жизнените сокове на дърветата. Едни от тях отдолу нагоре - от почвата и корените към върховете, а други, поели в себе си силата на слънцето - от върховете към корените. Дърветата бавно се събуждат от зимен сън - за пореден път, както винаги е било, според Божия план да съединяват Небето и Земята, да служат като мостове помежду им.

2. ХОХМА (мъдрост) -
Но тук не цялата светлина е нужна. Затова започва и една мащабна селекция, едно отделяне на част от светлината - нужната част - според вида и разновидността на дървото, според плода, който ще роди, според климата и почвата, където то расте. И дървото поглъща точно и само тази част от светлината.

3. БИНА (разбиране) -
По-нататък погълнатата светлина се среща и съединява с минералите от почвата. Част от небето се среща с част от земята, защото двете части са взаимно и непреодолимо привлечени. В резултат на тази среща и на това съединяване се задвижва фотонсинтезата, синтезират се нови вещества, образуват се пъпките - предшественици и жизнена формула на всичко, което ще произведе дървото по-нататък.

4. ХЕСЕД (щедрост) - Още топлина и светлина прииждат и от пъпките започва бурен процес на цъфтеж и разлистване. Дървото «се облича» в нова «премяна», навред наоколо то излъчва (дарява) кислород, нектар, красота и аромати. Привлечени са безброй хвърчащи и пълзящи твари, настава радостно жужене, околното пространство се изпълва с възторг и еуфория.

5. ГЕБУРА (сила) -
Привлечените пчели и мушици, покрай пиршеството и омаята, последователно опрашват и цветовете. Образуват се зародишите на плодовете. А най-слабите, лишени от жизненост цветове и зародиши безмилостно биват отвеяни от новопоявилите си ветрове и бури.

6. ТИФЕРЕТ (красота) -
Настава повсеместен растеж. Плодовете стават все по-големи и по-големи. И все по-завършени и по-завършени. Те се изпълват със сокове и в един момент достигат своята крайна големина и форма.

7. НЕЦАХ (победа) - Плодовете постепенно се изпълват и със сладост, аромат и привлекателност. Накратко - те узряват. Един цикъл е завършен, една голяма победа е постигната, но… това не е краят.

8. ХОД (слава) -
Отнякъде долетява птица, кацва на дървото, хапва си от плодовете. После тя започва да кряка, сигурно за да съобщи важната вест на другите птици от ятото. Мощно групово крякане изпълва гората и скоро всичко живо в нея научава, че плодовете стават вече за ядене. Прииждат птици, катерици - всякаква твар.

9. ЙЕСОД (основа) - Не минава много време и плодовете на дървото биват изядени, но… заедно с тях биват изядени и техните семки. Тези семки скоро ще бъдат посяти нашир и надлъж чрез изпражненията на изялите ги, при това - заедно с нужната тор. От плодовете, от тяхната сладост и привлекателност нищо не е останало, но в името на посяването, в името на новия живот.

10. МАЛКУТ (царство) -
Приижда още топлина и още светлина, настава повсеместно покълване и поникване. Започва движението по обратния път - Пътят на растежа.

 





Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xermes
Категория: Хоби
Прочетен: 1463442
Постинги: 89
Коментари: 646
Гласове: 187
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930