Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2019 08:23 - 12-14.04.2019Г. ФОРУМ И СЪБОР ЗА ДРЕВНОТО ПОЗНАНИЕ, ТРАКИ, БОГОМИЛИ, АТИЛА, РОДА ДУЛО, ОРФЕЙ. ВХОД СВОБОДЕН. ГР.ТРЯВНА
Автор: xermes Категория: Хоби   
Прочетен: 4358 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 21.03.2019 08:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

▬ஃ▬Δ▬ஃ▬

Събитието е съчетание на излет, почивка до гора, енергийно зареждане, релакс, но най - вече е Форум и събор за древното познание и сила на българите, траките, рода Дуло, Атила, богомилите.

Съобразено с природните закономерности, енергия и изграждане на връзка, чрез огън, хляб, вода - замесване, изпичане и похапване на физически хляб, като символ на духовната храна по време на събитието. 

Дати: 12 – 14.04 2019г., гр.Трявна, залата се уточнява. Може и на палатки да се отседне. За хотела информацията е надолу в текста.

Организатори: "Виделей”

Съорганизатори: Сдружение „ България - Дух и Култура”, Сдружение „Геум“ 

Събитието се провежда за 6-ти пореден път. След много успешните прояви на форума в гр. Шумен, гр. Велики Преслав – 3 пъти, гр. Казанлък, то тази година се организира в гр. Трявна - без съмнение един от най-красивите в България.

Легендите разказват, че високо в Тревненския балкан някога се намирали летните дворци на Асеневци – династията от рода Дуло е управлявала Второто българско царство между 1187 и 1280. Градът е разположен в северните склонове на Стара планина, в долината на Тревненска река. Възникнал в края на 12-ти век, днес той е своеобразен музей, който пази духа и облика от Възраждането, духовните ценности на българите и е изпълнен с древна култура, безброй музеи и дюкянчета, носи миризмата на прясно изпеченото тревненско хлебче, вкусната баница, ароматното кафе и полъха на древно познание…Дори е вградено махалото на Фуко на специално място именно на 13 април..Да! Рожденият ден на богомилското учение 928г…Великден! Загадка, която заедно ще видим и разбулим на място…Ще имаме уникалната възможност в пълнота да видим и докоснем в музея на Уста Дарин естествените енергийни хармонизатори, да получим уникални беседи на живо – с докосване до сакралните предмети на древните майстори на познанието, вплетени от умелото проникване в тайните на енергията от Дарин Божков с титла „Уста“. Това е най – високата степен на майсторско умение в света!

Събитието е естествено продължение на инициативата за съхранение и разпространение на българския дух и култура с начало 2004г., възникнала като поредица от ТВ предавания „Последни Дни“, семинари, събори, беседи и пътешествия. Тук може да видите сътворените от нас предавания и видео материали за 16г., които са над 1 100 (хиляда и сто).

През 2014г. идеята се „облича“  в правна форма като Фондация „Виделей“, а по–късно и като Фондация „Виделей България“. Нашият сайт за информиране относно дейността ни и програмите през годините е: www.videlei.com
( ЗА ДА ВИДИТЕ ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ ЛИНКОВЕ, КОИТО СА ПО-НАДОЛУ В ТЕКСТА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ В САЙТА НИ WWW.VIDELEI.COM )

Може да видите още и над хиляда материала във видеоканала на „Виделей” с над 3 500 000 (три милиона и петстотин хиляди) гледаемост, с постоянно нарастваща аудитория и вече почти 11 000 абонати - youtube “ Виделей”- НАТИСНИ

Тук всъщност е началото на импулса с първото в историята на България свободно предаване за богомилите излъчено по телевизия: НАТИСНИ ТУК

От друга страна нашето ТВ Предаване „Последни дни” по телевизионния "Канал 0” се излъчва вече 16г. в над 38 градове на страната ни - НАТИСНИ: RN-TV.COM.

Смятаме, че сме полезни на много хора в своя път на Земята, чрез културно – духовната ни дейност за запазване и Род и Родина, на нашата България, която се осъществява и чрез участието на български и световно известни експерти, лектори част от които може да видите тук на бутона „Експерти”, а тук е нашият „Faceboook профил”.

Събитието в гр. Трявна отново е с

ВХОД СВОБОДЕН (дарение от сърце) ЗА БЕСЕДИТЕ след настаняване първо на записаните участници. Надолу в текста е показан начина за записване.

Отново се провежда в два етапа:

Единият е с лекционна част:  беседи, представяне на автори в определена зала….(скоро ще сложим информация къде точно)

Участниците ще се радват на нови открития от ерудирани, писатели, учени, професори, изследователи. Очакват ни и изложение и представяне на авторски книги, изложба на картини, произведения на изкуството, уникални енергийни съоръжения и други.

Втория етап е след 18:00 ч. и се провежда в близост до избран хотел, с музикално - фолклорна програма, лагерен огън, беседи под звездите, самодейни изяви, замесване и изпичане на специален жив хляб по зодии, с вода от 11 манастира, построени върху древни светилища, тракийски ритуал, разходки в борова гора и изненади...

И още – сутрешни събития - дихателни и здравословни практики, енергийни упражнения и Паневритмия. Всеки един от гостите на събитието може да вземе участие в тези практики.

Очаквайте програмата, а ето част от поканените лектори: 

- Проф. Диана Гергова (За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)

- Проф. Добрин Добрев  (За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)

- Проф.Веселин Панайотов (За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)

- Проф. Христо Смоленов (Заповече инфо - НАТИСНИ ТУК )

- Доц. Веселина Вачкова(За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)

- Христо Буковски – писател, изследовател на богомилството (За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)

- Академици към чувашкия университет Христо и Галя Маджарови (За повече инфо - НАТИСНИ ТУК), 

- Филип Филипов – астролог, астроном, физик, философ и изследовател (За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)

- Спас Мавров - тангрист, писател, изследовател, скулптор, преподавател, езотерик (За повече инфо - НАТИСНЕТЕТУК )

- Георги Мелихранов – психолог, езотерик, изследовател (За повече инфо - НАТИСНИ ТУК)  

- Лечителя Никола Стоянчев - вдигнал на крак и подарил усмивката от живота на стотици хора ( За повече инфо - НАТИСНЕТЕ ТУК )

- Александър Стойчев - журналист, изследовател на древните български хроники и волжска България, библиофил, лектор ( За повече инфо - натисни тук )

- Уста Дарин - Възпитаник на Тревненската художествена школа и Художествената академия „Николай Павлович“, със специалност дърворезба-художествена обработка на дървото. Той е единственият титулуван „уста“ (първомайстор) в България, продължител на род с традиции в строителството. Създава високо енергийни инструменти и произведения на изкуството - столове, тронове с кристали, детски ясли, жезли, иконостаси и др. ( За повече инфо - натисни тук. След 11-та минута )

Ето приблизителните разходи за осъществяване на събитието:

- 15-20 лектора по 100 лева за гориво-около 1 500 лв.
- 30 нощувки на лектори за двете вечери по 80 лева със храната (вечери) - около 2 400лв.
 - Зала за беседите - около 1 200 лв.
- озвучение - 200 лв.
- Заснемане от проф.оператори с добра техника 3 дни по 600 лева с командировъчни, хотел и храна -1 800 лв. Транспорт 200 лв.
- Видео обработка в последствие на заснетия материал - 100 лв. на предаване. Тоест- 30 видеа, обработени и излъчени за цяла година - 3 000 лв.
- Изпълнители - певица, състави около 1 600 лв. 
получава се над 10 000 лева.

Нашата стопанска дейност от пътуванията след плащане на данъци, офис разходи, ток, консумативи, транспорт, телефони, хотели, храна, реклама, осигуровки, такси и сч.разходи, плащания на застраховки, плащания към тур.агенция, към транспортни фирми и др. оформя изключително малка печалба. Покриваме само разходите и поддържаме видео предаванията в телевизията.

Всяка подкрепа е добре дошла. Надулу в текста са посочени варианти, които може да ползвате при съпричастност към каузата и желание за съдействие.

 

Програмата на форума се оформя, допълва с други лектори и скоро ще е налична, но местата за настаняване са малко – само около 110.

Избраното от нас място за настаняване е тризвезден хотел до гора за осъществяване  вечерните и сутрешни мероприятия, а залата е с ограничени места и може би е добър вариант да си запазите място още сега за да може да участвате. 

Ето как може да стане това в три лесни стъпки:

  1. 1. Обаждане за информация за налични свободни места на тел. 0897 660 662 или 0889 2205 27
  2.  
  3.  
  4.  
  5. 2. Заплащате сумата 75лв. на човек за настаняване в двойна стая за 2 нощувки със закуски, в която е включена и цената на нощувка на лекторите. Само нощувката от разходите за лектори е включена в тази цена (по изискване на хотелите ние трябва да се заемем с цялостното настаняване.  Миналата година приятелите, които взеха участие бяха около 400 и се настаняваха в гр.Казанлък  - извън препоръчаните от нас хотели. Поради тази причина си запазваме правото да спрем записвания за събитието при запълване на предвидените места. Това е с цел по–комфортно и нормално протичане на мероприятията в събитието. Молим за разбиране.

Сметката на тур. компания ТЕДЕВЕ ЕООД за това записване е:

Туристическа компания " ТеДеВе" ЕООД: 

BG59FINV91501017100033 в лева. Първа инвестиционна банка. (Fibank). Удостоверение за ТО - PKK-01-06022, изд. на 20.12.2007год.

Основание: „Форум – Събор – гр. Трявна“  ( по таззи сметка може да направите само Вашето записване. Всяко дарение над сумата 75лв. помага за разходите описани по - надолу в текста и сметката за дарение също е сложена там. Тя е различна от тази на тур.компанията).

 

  1. 3. Изпращате имейл с информация – колко човека желаете да запишете или записвате само себе си, само един човек ли плаща за евентуални други участници, имената им и Ваш телефон. Това се изпраща на имейл: sabor.videlei@abv.bg

Може да ни помогнете с дарение по следните  2 начина при желание и съпричастност: 


1. Сметка в лева: BG19STSA93000025307630 BIC STSABGSF

 2. Сметка в евро: BG96STSA93000025307699 BIC STSABGSF
Фондация Виделей България.

Основание - "дарение събор"
Благодарим!

3. по Еконт: Диана Кръстева, офис на ул. "Фердинандова", гр. Бургас, тел 0889 220527

Очакваме Ви!

 Защо да участваме в това събитие?

- Ставаме част от духовната култура на България, помагаме на много българи в страната и чужбина за повдигане националното ни самосъзнание и укрепване на националния ни Дух. Градим историята на новите времена и помагаме за разширяване степента на образованост и информираност на нацията, на новото поколение.

- Укрепваме българската традиция и въздигаме свещеното знание за величието на родината ни.

- Подпомагаме организирането на семинари с духовна тематика в страната.

 - Съдействаме за създаването и разпространението на видео материали по света за духовната ни история,за Орфей, траките и богомилите, рода Дуло и др. и участваме във въздигане националното ни самосъзнание на българи.

Заповядайте да сътворяваме просветлението и новата културно - духовна история, новия Златен век на България!

Благодарим за доверието през изминалите години!

За информация тел. 0897660662, 0889220527

Поздрави: Екип Виделей
Гласувай:
3


Вълнообразно


1. lexparsy - Благодаря за информацията
21.03.2019 10:35
Дано да успея да споделя и аз тези мистерии :-)
Поздравления и пролетна и слънчева молитва за благословия на начинанието казвам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: xermes
Категория: Хоби
Прочетен: 1472963
Постинги: 89
Коментари: 646
Гласове: 187
Календар
«  Юли, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031